Vojvotkinja od Kornvola u poseti Domu u Zvečanskoj

Vojvotkinja od Kornvola, koja zajedno sa princom od Velsa boravi u poseti Srbiji, posetila je Dom u Zvečanskoj gde joj je predstavljen projekat "Porodični saradnik" koji zajednički sprovode Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UNICEF i Fondacija "Novak Đoković".

Cilj ovog trogodišnjeg projekta je jačanje porodica u riziku i prevencija odvajanja dece od njihovih porodica, a vojvotkinju su porodice, deca i porodični saradnici stručnjaci specijalno obučeni za prušanje pomoći porodicama u riziku dočekali u Centru za zaštitu odojcadi, dece i omladine koji sprovodi uslugu u Beogradu.

Oni su preneli svoja pozitivna iskustva u radu sa više od 400 porodica i 1.000 dece koliko je koristilo uslugu od kada se pilotira i sve promene nastale u njihovom svakodnevnom životu.

Članovi porodica koji su koristili uslugu porodičnog saradnika preneli su vojvotkinji od Kornvola zbog cega je ona bila važna, koliko su im napredovali odnosi sa decom, smanjile se bračne i druge krize, poboljšale njihove roditeljske veštine, kao i zdravstveni i materijalni status, navedeno je na sajtu Unicefa u Srbiji.

Na početku posete emitovana je i video-poruka Novaka Đokovića upućena vojvotkinji od Kornvola.

Vojvotkinja je tom prilikom razgovarala i sa Albertom Lidijem, globalnim izvršnim direktorom "Novak Đoković" Fondacije, Mišel Sen Loom, direktorom kancelarije UNICEF-a u Srbiji, i Zoranom Milačićem, direktorom Centra za zažtitu odojcadi, dece i omladine Beograd.

Lidi je napomenuo da je velika čast što je vojvotkinja od Kornvola tokom svoje posete Srbiji izabrala da deo vremena posveti upoznavanju sa porodicama, decom i porodicnim saradnicima.

Sen Lo se zahvalio vojvotkinji od Kornvola za posetu porodicama koje dobijaju podršku kroz projekat Porodični saradnik.

"Ova inicijativa je usmerena ka roditeljima koji žele najbolje svojoj deci, ali su suoceni sa teškim problemima. Pomažemo im da unaprede roditeljske veštine, da se stvori sigurno i brižno porodicno okruženje, i da se deca uključe u igru i obrazovne aktivnosti u sredini u kojoj žive", rekao je Sen Lo.

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je princu Čarlsu i vojvotkinji od Kornvola na podršci projektu "Porodični saradnik".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи