Читај ми!

LDP i SDS o Đinđićevoj smrti

Lideri LDP-a i SDS-a, Čedomir Jovanović i Boris Tadić poručili su da je 12. mart dan kada treba da tražimo motivaciju za ono što Đinđić nije stigao da uradi i da taj dan treba da bude podrška životu, jer je i Đinđićeva ideja i filozofija bila borba za život.

Liberalnodemokratska partija i Socijaldemokratska stranka su "šetnjom za Zorana", polaganjem cveća i paljenjem sveća u dvorištu Vlade Srbije odali poštu ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću.

Čedomir Jovanović je novinarima rekao da je 12. mart za celu zemlju dan u kojem razmišljamo o onome što smo izgubili, ali i da 12. mart i Zoranova žrtva simbolizuju za šta moramo da se borimo dok stojimo na nogama.

"Ne znam da li 12. marta više žalimo Zorana ili u njemu tražimo motivaciju za ono što on nije uspeo da uradi, a mi posle 13. godina još pokušavamo", rekao je Jovanović.

Istakao je da je Srbija danas podeljena zemlja, umorna od lutanja, koja gotovo da više nema snage za taj "korak od kojeg ne sme da odustane".

Jovanović je dodao da je jedna od Đinđićevih osobina bila da se beskompromisno bori za svoje ideale i vrednosti, i istakao da veruje da ih svi delimo i danas.

"Želimo da Srbija bude srećna zemlja, a ona neće biti srećna ukoliko bude bežala od problema kojima je Đinđić išao u susret. Ona sreću i mir neće pronaći dok se ne stavi tačka na 12. mart", rekao je Jovanović.

Kako je rekao, Đinđićeve ubice su u zatvoru, ali "smo još pritisnuti pitanjem od kojeg ne smemo da odustanemo - šta je pozadina zločina i koje su snage i interesi otvorili mogućnost da Đinđića izgubimo u atentatu".

Lider SDS-a Boris Tadić rekao je da treba učiniti napor da se ovaj dan ne pretvori u komemoraciju već u podršku životu jer je i Đinđićeva ideja i filozofija bila borba za život.

"Zoranova ideja bila je ideja života, on je imao energije, hrabrosti i proizvodnju ideja. Njegova borba je bila borba za život i ako od nje odustanemo, nema budućnosti za ovu zemlju", rekao je Tadić.

Dodao je da mu je žao što danas sa njima nisu svi koji su devedesetih bili zajedno jer je siguran da bi i Đinđić to želeo, ali da će biti prilike za to naredne godine.

Upitan zašto nisu svi zajedno odali poštu Đinđiću, Tadić je rekao da ne želi da ulazi u takvu debatu i da danas neće nikog da optužuje.

Na čelu kolone, koja se od Simine ulice kretala do Vlade Srbije, bili su lideri LDP-a i SDS-a, Čedomir Jovanović i Boris Tadić, kao i Nataša Mićić, Nenad Milić...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво