Vladika i sveštenik oči u oči pred civilnim sudom

Višem sudu u Pančevu sveštenik Tomislav Živković u novembru prošle godine podneo je tužbu protiv Vladike Nikanora banatske Eparhije zbog zlostavljanja na radu. Nikanor nije u zakonskom roku od 30 dana poslao pismeni odgovor na optužbe i sud je doneo presudu zbog propuštanja. Održano je prvo ročište kojem su prisustvovale obe strane.

Svešteniku Tomislavu Živkoviću oduzeta je parohija u Omoljci, skinuta su mu dva čina zbog toga što je, kako je naveo u optužnici, ukazivao na propuste u radu Nikanora banatskog iz Vršca.

Na ročištu u Višem sudu u Pančevu oni su se ipak nagodili i zatražili od sudije da se zakaže novo ročište za mesec dana.

Viši sud u Pančevu je pre tri meseca utvrdio da je sveštenik Tomislav Živković iz Omoljice pretrpeo zlostavljanje na radu od strane svog nadređenog – Vladike Nikanora banatske Eparhije, jer mu je pretio premeštanjem na niže radno mesto, nezakonito ga je saslušavao, a naložio mu je i da sa porodicom napusti službeni stan.

Vladika Episkop banatski je izjavio pred sudom da nije lično primio ovu tužbu i da se zato do sad nije odazvao pozivu suda, ali da se na presudu žalio Apelacionom sudu u Beogradu.

Punomoćnik njegovog advokata je zatražio vraćanje slučaja na pređašnje stanje. Tužilac i tuženi su zatražili od sudije danas na ročištu da im omogući 15-minutni međusobni razgovor bez njenog prisustva, što im je ona i omogućila.

Oni su se na kraju dogovorili da zatraže od suda da im omogući da u roku od 30 dana sporazumno reše ovu parnicu, jer žele da pokušaju da na miran način reše spor, što im je i dozvoljeno.

Novo ročište zakazano je za 22. april i tada će se znati da li će se ovim nesvakidašnjim slučajem baviti civilni Viši sud u Pančevu ili će presudu doneti Crkveni sud.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво