Читај ми!

Problemi sa strujom u Prijepolju i Novoj Varoši

U novovaroškoj i prijepoljskoj opštini, zbog teškog snega koji je sinoć i noćas kidao elektrovodove, bez struje je više od 3.000 potrošača. Telefonske veze su u prekidu, mnogobrojni seoski putevi oštećeni, a na magistralnom putu Prijepolje–Pljevlja, preko Jabuke, saobraćaj je bio u prekidu do popodne.

Sneg od jutros ne pada, ali je, mokar i težak, već doneo mnogo nevolja. Najveći problem je 35-kilovoltni dalekovod od Nove Varoši ka Kokinom Brodu, čija su tri čelična, rešetkasta stuba pala, a širom opštine mnogobrojna su i oštećenja na niskonaponskoj mreži.

U selima između Čemernice, Javora, Zlatara i Murtenice izvaljeno je desetine elektrostubova. Elektromonterima predstavlja problem i to što su mnoga od tih sela nedostupna jer su putevi presečeni izvaljenim drvećem, a i sneg je veoma visok.

Sve ekipe novovaroške elektrodistribucije su na terenu, pomažu im i kolege iz Prijepolja i Užica, ali, po svemu sudeći, najveći deo posla će ostati za sutra.

"Struje nema u većini opštine Nova Varoš. Ekipe su na terenu i vredno rade. Nadamo se da će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana rešiti probleme", rekao je Ivan Mladenović, predsednik privremenog organa opštine Nova Varoš.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu Radivoje Bujišić rekao je Beti da su jaka kiša i sneg izazvali prekid saobraćaja na više lokalnih putnih pravaca. Pojavilo se i nekoliko klizišta, posebno u Negbini i Draževićima.

Problema sa strujom ima i u prijepoljskoj opštini. U planinskim delovima sela Muškovina, Stranjani, Milošev Do, Pravoševa, Kamena Gora van elektromreže je oko 2.000 potrošača, ali je tu i mnogo napuštenih domova, tako da je realno oko 500 domaćinstava bez struje.

Nešto posle 13 sati normalizovan je saobraćaj za sve kategorije vozila na državnom putu, u mestu Jabuka, na putu Prijepolje – granični prelaz "Jabuka" – granica sa Crnom Gorom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво