Studenti FON-a najbolji u upravljanju projektima

Studenti Fakulteta organizacionih nauka, Marija Vesić, Milica Vasić, Anja Gugoski i Luka Krstev, osvojili su prvo mesto na nacionalnom takmičenju u upravljanju projektima "Project Management Championship Serbia 2016", koje je organizovala Svetska organizacija za upravljanje projektima IPMA.

Finale nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima, na kom su pobedili studenti Fakulteta organizacionih nauka (FON), održano je 28. februara 2016. godine u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, navodi se u saopštenju koje prenosi Beta.

U finalu je učestvovalo ukupno šest timova sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Univerziteta "Džon Nezbit", kao i sa Fakulteta organizacionih nauka.

Kvalifikaciona runda, koja je prethodila finalu, održana je 21. februara. Od prijavljenih 15 timova, šest najuspešnijih imalo je priliku da se bori u finalu.

Takmičari su u kvalifikacionoj rundi rešavali test sa 100 pitanja za 100 minuta, sa pitanjima iz oblasti projektnog menadžmenta.

Drugo mesto je pripalo studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Nikoli Cvetkoviću, Tei Tomović, Vukašinu Jankoviću i Aleksandri Grković, dok su treće mesto zauzeli Milica Čolaković, Jovana Mrvić, Ljubo Luković i Mihailo Erac, sa Fakulteta organizacionih nauka.

Studenti su rešavali realan poslovni problem, koji su predavali u formi projektnog plana, a koji je zadao ovogodišnji partner i sponzor takmičenja – kompanija "Bambi".

Stručni žiri, u čijem sastavu su bili Silvana Đurčević, direktor za ljudske resurse kompanije "Bambi", Dragan Živanović, direktor proizvodnje kompanije "Bambi", Radoslav Raković iz kompanije "Energoprojekt Entel", Ninoslav Stojsavljević iz kompanije "Coca-Cola Hellenic" i Vladimir Obradović, član IPMA odbora za edukaciju i trening, odlučivali su o tome ko će biti srpski predstavnik na svetskom takmičenju.

Pobednici ovogodišnjeg takmičenja će predstavljati Srbiju na Svetskom takmičenju za upravljanje projektima u Rigi, Letoniji.

Takođe, pobedničkom timu biće omogućene pripreme za takmičenje, kao i prilika da učestvuju na najvećem događaju iz oblasti projektnog menadžmenta u Baltiku – "Baltic PM Days 2016", koji će se održati u Narodnoj biblioteci Letonije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво