"Novinari ne kleče" predali zahtev za sastanak sa Tasovcem

Predstavnici Inicijative "Novinari ne kleče" predali su zahtev za sastanak sa ministrom za kulturu i informisanje Ivanom Tasovcem kako bi ga upoznali sa problemima u radu medija, čije je rešavanje u nadležnosti ministarstva i Vlade Srbije.

"Sa ministrom bi trebalo da se sastane delegacija novinara i novinarki iz cele Srbije. Ministar mora da nam položi račune o svom dosadašnjem radu, zato što su njegovi rezultati katastrofalni i što se tiče informisanja i položaja novinara", rekao je novinarima predstavnik Inicijative Zoran Nikolić u Beogradu.

Inicijativa je u zahtevu za sastanak navela da smatra da Tasovac, kao ministar zadužen za oblast informisanja, snosi najveću odgovornost za loše stanje u medijima i da treba u što kraćem roku da zakaže sastanak sa njihovom delegacijom u kojoj bi bilo osam novinara iz čitave Srbije.

Podsetivši da je Vladi Srbije već upućen niz konkretnih zahteva čije bi ispunjenje doprinelo popravljanju stanja u medijima u Srbiji, Inicijativa je navela da očekuje da ih Tasovac na sastanku detaljno izvesti o svim aktivnostima ministarstva i razlozima za brojne nezakonitosti sa kojima se novinari susreću.

Inicijativa "Novinari ne kleče" predala je 9. februara Vladi Srbije spisak zahteva za premijera Aleksandra Vučića i šest ministara.

U pismu premijeru i ministrima traži se da inspekcija rada ispita tvrdnje o prisiljavanju novinara da se učlane u Srpsku naprednu stranku kako bi zadržali posao, kao i navode o zlostavljanju zaposlenih u pojedinim medijima, kao i da se ispita koji mediji mesecima ne isplaćuju zarade i pod kakvim ugovorima rade zaposleni.

Inicijativa zahteva da akcije medija, čija privatizacija nije uspela, budu podeljene zaposlenima i da se ispita regularnost nedavnih privatizacija, kao i zakonitost dodele novca iz budžeta lokalne samouprave medijima, ali i da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ne komentariše istrage koje su u toku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво