Читај ми!

Vulin: Obezbeđeni milioni evra pomoći za migrante

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin najavio je, nakon drugog donatorskog sastanka na temu migracija, da u ovoj godini očekuje bilateralnu pomoć 20.871.000 evra za rešavanje migracionog problema.

Zahvalivši donatorima i predstavnicima međunarodnih organizacija na, kako je rekao, izraženoj spremnosti da sarađuju i dalje sa Vladom Srbijom na rešavanju migrantske krize, Vulin je rekao da će iz regionalnih fondova, koji su više od 12 miliona evra, takođe najveći deo ići Srbiji.

UNHCR, kazao je Vulin, takođe je spreman da pomogne Srbiji sa više od 47 miliona dolara.

Vulin je rekao da međunarodna pomoć ne izostaje i da će se nastaviti kako bi se osiguralo da ljudi koji prolaze kroz Srbiju budu zbrinuti i zaštićeni, ali takođe i da lokalno stanovništvo bude zaštićeno i da mu se pomogne.

"Svaka zgrada koja bude izgrađena, svako ambulantno vozilo ostaće lokalnoj samoupravi", rekao je Vulin.

Vulin je kazao da nedavni dogovor pet policija o migrantima, olakšava posao Srbiji i da je to nešto što je naša zemlja predložila još pre godinu dana.

"Ukoliko se dogovor bude sprovodio kako je zamišljen, Srbiji će se značajno pomoći. Još nijedna grupa migranata nije stigla sa makedonske granice do Šida, tako da ćemo znati više o svemu u toku dana", rekao je Vulin.

Na pitanje da li se nakon tog dogovora očekuje povećanje broja ilegalnih migranata koji nemaju odgovarajući papir, Vulin je rekao da se već registruje povećanje ilegalnih migranata na celoj ruti.

"Jasno je da će biti puno njih koji neće moći da prođu nigde. Oni će biti žrtve krijumčara ljudi, protiv kojih ćemo se mi boriti kao i dosad", rekao je Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво