Sajam turizma oborio sve rekorde

Završen Sajam turizma u Beogradu. Organizatori su odahnuli jer je sve proteklo kako treba. Posetioci su zadovoljni dobrom ponudom aranžamana, a učesnici velikom posećenošću.

Ovogodišnji Sajam turizma potukao je sve svoje prošlogodišnje rekorde. Učestvovalo je 1.150 izlagača iz 55 zemalja, a sajamskim halama je prošetalo više od 70.000 posetilaca.

"Ovaj sajam je doneo sve ono što smo hteli da postignemo. Pokazao je državi gde je mesto turizmu kao branši, pokazao je da mi možemo da generišemo ozbiljne prihode kao zemlja, pokazao je da ono što turizam predstavlja za ovu zemlju je tek nešto što će se kao finansijski efekat pokazati u budućnosti", ističe direktor Sajma turizma Nikola Andrić.

I u nacionalnoj turističkoj organizaciju su zadovoljni rezultatima sajma.

"Ove godine smo podelili duplo više promotivnog materijala nego prošle godine, što nas zaista raduje jer pokazuje da smo privukli pažnju našim sugrađanima i zainteresovali ih da deo odmora ili ceo odmor provedu u Srbiji na veoma lep način", napominje direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Beograd je poslednjih meseci bio domaćin važnim sportskim događajima. U sportskom duhu proteći će i ostatak godine. Već ovog proleća, prestonica će ugostiti učesnike atletskog mitinga, svojevrsne uvertire za Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje će se održati sledećeg januara.

"Puno sportskih događaja, puno manifestacije, puno koncerata, priredbi, sve se to u protekla četiri dana na Sajmu pojavilo na našem štandu i mi smo zaista zadovoljni. Ako treba da sumiramo rezultate, ja mislim da je ovaj sajam bio jedan od najuspešnijih do sada", ukazuje direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Pored Beograda i Novog Sada, Zapadna Srbija je turistički najpopularniji deo zemlje. Ali tamošnji turistički radnici znaju da se od stare slave ne živi.

"Pripremamo jedan turistički brod koji će ove godine bar pet puta sedmično saobraćati na relaciji Perućac–Višegrad. To će biti novi sadržaj na celoj teritoriji Zapadne Srbije i nadam se da će značajno doprineti u privlačenju što većeg broja turista", ističe Goran Glišić iz agencije "Tara turs".

Rezultat sajma su i puni beogradski hoteli i restorani u proteklih nekoliko dana, što će, kroz povećanje turističkog prihoda, registrovati i statistika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво