Читај ми!

Mali: Od sutra redovna isporuka obroka u narodnim kuhinjama

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da će od sutra svih 40 punktova narodne kuhinje u Beogradu biti snabdeveno hranom i da će biti obezbeđeni obroci za socijalno ugrožene. Ja ću jedan od tih punktova sutra i obići, rekao je za RTS Siniša Mali.

Siniša Mali je, na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, kazao da su obroke obezbedile društveno odgovorne kompanije.

Mali je rekao da je socijalno ugroženim Beograđanima podeljen novac za hranu (po 5.040 dinara), a da obroke na punktovima nisu dobijali jer javna nabavka za narodne kuhinje nije završena, a da se "s tim stvarima nikada ne zna do kada će trajati".

Objasnio je da su se pojavila četiri ponuđača za javnu nabavku i da se procedura neplanirano odužila.

Mali je kazao da će kompanije obezbeđivati hranu za korisnike narodne kuhinje, sve dok se ne završe javne nabavke.

Gradonačelnik Beograda je kazao da narodne kuhinje neće biti zatvorene i istakao da su takve tvrdnje "notorna laž".

"Niko nije planirao, niti pomenuo tako nešto", kazao je Mali i dodao da "dok je on gradonačelnik, niko neće ostati gladan, a naročito ne socijalno ugroženi".

Mali je kazao da je socijalno ugroženima podeljena mesečna naknada za hranu, ali da oni dobijaju i novčanu socijalnu pomoć na državnom nivou, a da je deci omogućeno besplatno školovanje i boravak u vrtićima.

Upitan da li je 5.040 dinara mesečno dovoljno za hranu, Mali je kazao: "Nikada nije dovoljno."

Mali je optužio opoziciju, koja je danas kritikovala ovakvo ponašanje gradske uprave, da na taj način pokušava da pridobije više birača na predstojećim izborima.

Ranije danas u medijima je objavljeno da su se ljudi koji su dobili pomoć žalili na to da je ona nedovoljna, a pre toga pojavili su se medijski navodi o zatvaranju narodnih kuhinja.

Prema procenama Sekretarijata za socijalnu zaštitu, u Beogradu ima oko 10.600 korisnika narodne kuhinje.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара