Zastava ID u kući jednog od uhapšenih u Dečanima

Kosovska policija je pronašla zastavu Islamske države u kući Kuštrima Kurtija, jednog iz grupe Albanaca uhapšenih ispred kapije manastira Visoki Dečani, prenosi prištinski list "Zeri".

Crnu zastavu sa natpisima na arapskom jeziku, za koju se veruje da je simbol terorističke organizacije Islamska država, policija je pronašla tokom racije u kući Kuštrima Kurtija iz Đakovice, navodi list Zeri.

U toku je i balistički pregled zaplenjenog oružja u vozilu uhapšene grupe Albanaca, kako bi se utvrdila osnovanost sumnji da su izvršili oružani napad na kuće povratnika u selu Berkovo kod Kline.

Kfor i policija su ispred kapije manastira Visoki Dečani prošle subote uhapsili četiri Albanca – Arbena Imerija iz Zlatara kod Prištine, Aljbana Keljmendija iz Uroševca i Kuštrima Kurtija i Kuštrima Ramu iz Đakovice.

U njihovom vozilu je pronađen kalašnjikov AK-47 sa 20 metaka i pištolj kalibra devet milimetara sa 16 metaka.

Tužilaštvo sumnja da je uhapšena četvorka odgovorna i za oružane napade na Srbe u Goraždevcu.

Kosovske službe bezbednosti imaju podatke da je jedan od uhapšenih učesnik rata u Siriji na strani Islamske države, a da je drugi zaustavljen na putu do Sirije i vraćen na Kosovo.

Uhapšenima je određen pritvor od 30 dana. Trenutno se terete za nezakonito posedovanje oružja.

Monaštvo manastira Visoki Dečani veruje da su uhapšeni imali nameru da izvedu oružani napad na manastir.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво