Do 17. februara rok za povraćaj PDV-a na hranu za bebe

Danas počinje novi rok za predaju dokumenata za povraćaj PDV-a na bebi-hranu i traje do 17. februara. Zahtev mogu predati roditelji ili staratelji dece do dve godine. Uz obrazac koji popunjavaju i podnose filijali Poreske uprave u mestu prebivališta, trebalo bi da dostave i fiskalne račune i njihove fotokopije.

PDV se vraća za kupovinu mleka za odojčad, kašica, kreveca, kolica, stolice za hranjenje, auto-sedišta i pelena.

Prošle godine vraćanje PDV-a tražilo je oko 61.000 roditelja. U ovoj godini taj broj bi mogao biti veći jer su uslovi povoljniji.

Ukupan iznos koji roditelji mogu vratiti povećan je za 1.100 dinara i sada iznosi 73.847 dinara.

Prihodi roditelja koji imaju pravo vraćanja PDV uvećani su za 2.500 dinara, a vrednost imovine roditelja na koju plaću porez veća je za 300.000 dinara i sada može da iznosi 24,6 miliona dinara.

Šta bi još moglo da promeni u korist roditelja pitamo Gordanu Plemić iz Udruženja Roditelj.

Gordana Plemić iz udruženja "Roditelj" ističe da se roditelji žale na deklaracije, jer često na njima piše samo proizvođač hrane, a ne piše da je reč o hrani za bebe.

Zbog toga roditelji traže proširenje liste jer smatraju da je važno da se ona proširi na garderobu i odeću. Gordana Plemić navodi da su to veoma skupe stvari koje moraju često da se menjaju.

Na kraju evropske nedelje prevencije raka grlića materice, Gordana Plemić je istakla da je kampanja bila uspešna.

"Mislim da semo dopreli do velikog broja žena ali nastavljamo tu priču jer je važno da žene znaju koliko je ta bolest važna. Ta bolest može da se spreči i izleči nekoj ranoj fazi", rekla je Plemićeva i poručila da će edukacija biti nastavljena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво