Večernje novosti: Karađorđevićima neće biti vraćen Beli dvor

Agencija za restituciju Srbije odbila je 21. januara kao neosnovan zahtev porodice Karađorđević da im bude vraćen dvorski kompleks na Dedinju, objavile su "Večernje novosti".

U rešenju Agencije za restituciju Srbije navodi se da se odbija zahtev porodice Karađorđević za povratak Belog dvora, a da će za ostalu imovinu koju traže biti doneto posebno rešenje.

Dvorski kompleks na Dedinju proglašen je za spomenik kulture, pa se Agencija u rešenju pozvala na tu odluku.

Kraljevskoj porodici Karađorđević imovina je oduzeta ukazom Predsedništva Prezidijuma Narodne skupštine FNRJ 8. marta 1947. godine.

Tu imovinu od januara 2014. godine potražuje 10 naslednika kralja Petra i prinčeva Tomislava i Andreja, pišu Novosti.

Zastupnici Karađorđevića najavili su žalbu na rešenje Agencije.

Ističu i da će se, ukoliko Ministarstvo finansija, kao drugostepeni organ, potvrdi odluku Agencije, žaliti Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво