Vučić: Srbija će se uvek boriti protiv fašizma

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da će se Srbija uvek boriti protiv fašizma i fašističkih tendencija u nadi da Treblinka, Aušvic i Jasenovac nikada neće biti zaboravljeni.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u poruci povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, poručio da će Srbija doneti zakonski okvir i da će, posle mnogo godina, pružiti pravdu jevrejskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle jevrejske porodice koje su ostale bez svojih naslednika.

"Međunarodni Dan sećanja na žrtve Holokausta zvanično obeležava cela Srbija, njene institucije, ali i njeni građani. U vremenu kada su ispisivane najmračnije stranice moderne ljudske istorije i naš srpski narod upisan je u krug onih kojima je bilo namenjeno da nestanu sa lica zemlje", naveo je premijer.

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, premijer Aleksandar Vučić je na svom Tviter nalogu poručio da će se Srbija uvek boriti protiv takvih ideja.

"Duboko se klanjamo žrtvama svih drugih naroda, posebno jevrejskog, koji je prošao kroz golgotu najtragičnijih razmera jedne velike nacije. Upravo zbog toga, Srbija danas obaveštava domaću i svetsku javnost da će doneti zakonski okvir i da će, posle mnogo godina, pružiti pravdu jevrejskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle jevrejske porodice koje su ostale bez svojih naslednika", rekao je Vučić.

Dodaje da će se Srbija uvek boriti protiv fašizma i fašističkih tendencija.

"Srbija će se uvek i dosledno boriti protiv fašizma i fašističkih tendencija u nadi da Treblinka, Aušvic i Jasenovac nikada neće biti zaboravljeni, kao ni najstrašniji zločini koje su počinili nemački nacisti i hrvatske ustaše", poručio je premijer povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво