Ministarstvo prosvete dodelilo Svetosavske nagrade

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručili su pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja

Dodeljeno je 17 priznanja, a među dobitnicima su učenici i nastavnici, ali i institucije. Jedan od dobitnika je i Vlada Japana.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da su nagrađeni oni koji su ostvarili visoka postignuća u svom radu, ali i oni koji su podelili svoja znanja sa drugima i pomogli da se u obrazovnom i vaspitnom procesu postignu rezultati koji doprinose ukupnom kvalitetu obrazovnog sistema Srbije.

"To su ličnosti koje se istiću svojim znanjima, uspesima i karakterom. Oni doprinose dobrom radu ustanova iz kojih dolaze. To su i institucije koje su odličnim rezultatima pokazale posvećenost obrazovnoj delatnosti, koja nude kvalitetnu nastavu i programe, razvijaju podsticajnu atmosferu, toleranciju i veru u druge", rekao je Verbić.

Verbić je svim dobitnicima čestitao na "pokazanom uspehu, dobroti i veri u obrazovanje".

"Nadam se da će saznanje da su i drugi uvideli kvalitet vašeg rada za vas lično predstavljati motiv i podsticaj da istrajete u svim naporima i budućim postignućim", istakao je Verbić.

Naveo je i da Svetosavska nagrada dodeljuje u spomen na prosvetitelja koji je razumeo važnost učenja i deljenja dobra sa drugim.

Među dobitnicima su Predškolska ustanova "Radost" iz Novih Banovaca, OŠ "Milinko Kušić" iz Ivanjice, gimnazija Isidora Sekulić iz Novog Sada i Elektronski fakultet u Nišu.

Nagrade su dobili vaspitač Ljiljana Dragutinović iz PU "Vračar", nastavnica Sonja Paripović iz novosadske OŠ "Sonja Marinković", profesorka Zorica Sorak iz OŠ "Stanislav Sremčević" iz Kragujevca, profesor Goran Petrović OŠ "Mladost" iz Beograda, nastavnik Svetlana Radlovački iz "Školskog centra Nikola Tesla"  u Vršcu, kao i Predrag Stojčetović iz Školske uprave Kosovska Mitrovica.

Plaketu su primili učenici Žarko Ivković iz OŠ "Siniša Janjić" iz Vlasotinca, Danica Cvetković iz prokupačke OŠ "Ratko Pavlović - Ćićko", Milica Šimonović iz "Posavsko-tamnavske srednje škole", Vladimirci, i Nikola Tepić iz Treće beogradske gimnazije i student Jovan Milić.

Među nagrađenima je i učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Konstantinov, koji je nedavno osvojio medalju na matematičkom takmičenju u Kazahstanu.

broj komentara 0 pošalji komentar