Vulinu povelja za jačanje veza Srbije i Izraela

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu uručena je povelja za dugogodišnji rad na jačanju veza Srbije i Izraela, koju dodeljuje Savez jevrejskih opština Srbije.

Kako je rečeno prilikom dodele priznanja u beogradskoj sinagogi, cilj dodele priznanja bio je da se istakne posvećenost u radu i trudu za dobrobit jevrejskog naroda i naroda Srbije.

"Jevreji Srbije, bez obzira gde se nalaze, neće zaboraviti pruženu ruku spasa u borbi za opstanak jevrejskog naroda u najmračnijem periodu istorije", rekao je Josef Žamboki, koji je preživeo Holokaust u Drugom svetskom ratu.

Ministar Vulin rekao je da povelja koja mu je uručena pripada Srbiji i njenim građanima, odnosno kako je kazao, onima koji su na istom prostoru delili tugu i radost i učestvovali u pobedi dobra nad zlom.

Pobeda dobrog nad zlim postoji zato što postoje Izrael i Srbija i svi slobodni narodi na ovom svetu, rekao je Vulin.

On je zahvalio predstavnicima jevrejskog naroda na snazi kojom, kako je kazao, pokazuju da zlo ipak nije pobedilo.

Vulin se osvrnuo i na migrantsku krizu i dodao da u ovom trenutku u Preševu izraelski lekari pomažu onima koji su u nevolji.

"Nema boljeg primera da zlo nije pobedilo", kazao je Vulin.

Ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi rekao je da solidarnost dva naroda predstavlja priču o odgovornosti i sećanjima.

"Sećamo se teških dana i hvala što srpska nacija nije zaboravila naš narod i što ste nam pomogli. Naše prijateljstvo je večno", rekao je Levi.

Zahvalnica je dodeljena i predsedniku Fonda B92 Veran Matiću koji je rekao da se nada da će se ove godine ispuniti ono o čemu razmišlja veoma dugo, odnosno da će Beograd dobiti Memorijalni centar "Staro sajmište" i Muzej holokausta.

U Beogradu će sutra biti održan Gala koncert povodom obeležavanja Međunarodnog dana holokausta kao poklon Josefa ZZambokija građanima Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво