Mali: Deca su sadašnjost i budućnost Srbije

Povodom školske slave Sveti Sava u Starom dvoru upriličen je tradicionalni prijem na kojem je gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio da su deca sadašnjost i budućnost Srbije.

Obraćajući se nastavnicima, profesorima, učiteljima i direktorima škola Mali je ocenio da oni rade najlepši posao, jer svoju energiju, trud i znanje prenose na mlađe generacije koje su "budućnost i sadašnjost našeg grada i zemlje".

"Obrazovanje naše dece zavisi prevashodno od vas. Od toga kako vi u pravom trenutku i na pravi način prenesete svoje znanje i energiju na njih, tako će i oni biti pametniji, obrazovaniji i sposobniji da u budućnosti lakše odgovore na sve izazove", poručio je Mali.
Kako je istakao, njemu je kao gradonačelniku dužnost i zadovoljstvo da učini sve da se deci obezebedi što bolje okruženje.

"Na nama kao gradu, kao državi ostaje obaveza dapokušamo da im napravimo prostor da nađu posao kada završe školu, da im omogućimo da se Srbija razvija i ekonomski kako bi ta deca svoje snove mogla da ostvare u našoj zemlji i našem gradu, a ne da idu trbuhom za kruhom u neke druge zemlje", rekao je Mali.

Podsetivši da je na Voždovcu otvorena nova osnovna škola "Danilo Kiš", a da je na Zvezdari potpuno rekonstruisana osnovna škola "Ivan Goran Kovačić", Mali je rekao da će sutra biti otvorena i gimnazija u Obrenovcu koja je bila uništena tokom majskih poplava 2014. godine.

Siniša Mali je na prijemu, na kojem je nastupio hor muzičke škole Stanković, svima čestitao školsku slavu Sveti Sava.

Tradicionalnom prijemu prisustvovali su i predstavnici Srpske pravoslave crkve, Grada Beograda, Ministarstva prosvete, direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i brojni drugi gosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво