Baka milionerka i dalje živi u staroj kući od blata

Ovih dana pažnju javnosti zaokuplja baka iz okoline Boljevca koja je krajem prošle godine saznala da je pokojni muž koji je živeo u Australiji, ostavio pre pet godina veliko nasledstvo. Komšije još uvek licitiraju koliko je bogata baka koja umesto u vili ili palati, živi u trošnoj kući.

Do kuće bogate naslednice, pešači se od glavnog seoskog puta kroz šumu i sneg, sat i po vremena. Nepozvane goste najavio je čopor pasa koje baka čuva u kući i dvroištu

Svi pokušaji ekipe RTS-a da upoznaju 86-godišnju staricu koja je posle 30 godina zajedničkog života pre nekoliko decenija napustila supruga i vratila se iz Australije u Srbiju, ostali su besuspešni.

Iako je nasledila skoro milion australijskih dolara i dalje živi u trošnoj kući u podnožju Rtnja.

Sa ekipom RTS-a nije htela da razgovara jer, kaže, novinari su joj dosadili. Komšije kažu iako ima veliko bogatstvo da se nije promenila.

Skoro 941 hiljada australijskih dolara stigla je na račun bogate naslednice koja je posle smrti supruga australijskim vlastima gotovo pola godine dokazivala da se nikada nije razvela.

U tome joj je pomogla porodica Savić koja o njoj brine desetak godina.

Sveta Savić kaže da je bila sigurna da će nasledstvo dobiti. 

"Kuću ne želi da renovira i nedozvoljava nam ni vatru da ložimo, sama to radi", kaže Savić.

Nasledstvo je uloženo u poljoprivredne mašine, stoku, nekretnine.

Baka koja je dolare podelila svojim najbližima ne želi, kaže, iz svoje čatmare. Dovoljni su joj poljoprivredna penzija od 8.000 dinara i miran san.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво