Obradović: Snabdevanje stabilno, struje ima dovoljno

Struje ima dovoljno i građani mogu da budu spokojni u predstojećim hladnim danima, rekao je za RTS direktor EPS-a Aleksandar Obradović. Od preduzeća koje je godinama beležilo gubitke EPS će ove godine ostvariti profit, kaže Obradović i tvrdi da poskupljenja neće biti na proleće.

Kada je minus, više trošimo struje, a pojedini krajevi, poput Medveđe i Leskovca juče, ostaju bez struje. Međutim, snabdevanje je stabilno. EPS je prošao velike izazove prethodnih godina zbog poplava, ledenih dana i suša ali je snabdevanje električnom energijom iz godine u godinu stabilnije, kaže direktor EPS-a.

Najkritičnija situacija je u brdsko-planinskim krajevima gde ima i dosta napuštenih kuća.

"Radnici EPS-a su stalno u pripravnosti", rekao je Obrdović i dodao da je i tokom prznika oko 9.000 njih bilo na terenu.

Direktor EPS-a kaže da uglja ima dovoljno, da najveći proivođač uglja "Kolubara" i termoelektrane obaraju rekorde u proizvodnnji i da građani mogu da računaju da će struje biti dovoljno i u predstojećim hladnim danima.

Ove godina za EPS je najavljena kao godina reorganizacija a očekuje se i smanjenje broja zaposlenih.

"Prvi rezultati reorganiuzacije su izvanredni. Sa veoma smanjenim troškovima od gubitaša prelazimo u preduzeće koje će u ovoj godini ostvariti profit a samo u prošloj godini smo uštedeli 100 miliona evra" kaže Obradović.

Direktor EPS-a kaže da će se smanjivati broj zaposlenih u administraciji a da će se popunjavati broj proizvodnih radnika koji nedostaju.

EPS je započeo i najveću investiciju u regionu a to je izgradnja novog termo bloka "Kostolac B3" koji će omogućiti stabilno stabljevanje i u budućnosti.

Poskupljenje struje je nešto što je navedeno kao deo aranžmana sa MMF ali će se to pitanje ponovo razmotriti.

"Sigurno neće biti poskupljenja na proleće a sa ovakvim rezultatima koje postižemo videćemo da li će poskupljenje bitri uopšte potrebno", rekao je za RTS direktor EPS-a Aleksnadar Obradović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво