Читај ми!

Niški žandarmi pomažu samohranom ocu

Odred Niške žandarmerije prikupio je novčanu pomoć za dečake Peđu i Jovana o kojima posle smrti majke sam brine otac Dalibor. Više od nemaštine, Dalibora boli to što dečaci rastu bez majke. Staru kuću bez vode u planinskom selu Zagrađe kod Zaječara, ova porodica uskoro će napustiti i preseliti se u Grljan.

Novi dom u Grljanu kod Zaječara trebalo bi da prebriše ili bar ublaži slike siromaštva i surovog odrastanja u planinskom selu Zagrađe.

Majka im je umrla pre tri godine i od tada o Peđi i Jovanu brine otac Dalibor, bez ikakvih primanja.

Dečaci planiraju da u Grljan presele i svoje malo stado koza i ovaca ali i kućne ljubimce. Otac Dalibor je prezadovoljan novom kućom, koja će biti, kako kaže, pravi dom.

On će se truditi, naglašava, da bude dobar domaćin i vredan poljoprivrednik.

Osim o deci, on se brine i o babi i dedi, koji su ga očuvali a već su zašli u devetu deceniju života.

Žandarmerijski odred iz Niša prikupio je oko 200.000 dinara da ova porodica lakše pregura zimu.

Nenad Šćepanović, komandant odreda žandarmerije u Nišu kaže da ljudi obično misle da su žandarmi samo "žestoki" momci koji su spremni da izvršavaju najsloženije zadatke a da u stvari malo znaju o njihovoj spremnosti da se odazovu humanitarnim akcijama, ma gde u Srbiji.

Od donacija u dvorištu Đergovića je novi traktor a renoviraju se i pomoćni objekti. Kupiće se i nešto zemlje i stoke, najavljuju dobri ljudi.

Miljan Ilić iz Bora je od prvog dana akcije sa ovom porodicom i učestvovao je u svemu, od pronalaženja odgovarajuće kuće do same adaptacije domaćinstva.

Kaže da mu je najveća nagrada to što mu dečaci veruju i uzvraćaju ljubavlju i osmehom.

U prošloj godini žandarmi iz Niškog odreda prikupili su dva miliona dinara pomoći i učestvovali su u tridesetak humanitarnih akcija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво