Vesić: Gradske službe spremne za novi ledeni talas

Sve gradske službe su spremne za najavljeni ledeni talas i padavine koje nas očekuju od petka, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je istakao da prema najavama Hidrometeorološkog zavoda u petak stiže ledeni talas, za vikend sneg, a posle toga ledeni dani sa vetrom.

"„Beograd-put"“ raspolaže sa dovoljno kamiona i opreme da bi se na vreme očistile ulice, ali da od vremenskih uslova zavisi kojom će se brzinom čistiti sneg", rekao je Vesić, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.

Govoreći o učestalim kvarovima i pucanjima vodovodnih cevi, Vesić je istakao da Grad Beograd ima preko 3,5 hiljada kilometara vodovodnih cevi i još hiljadu kilometara dodatnih priključaka, čija je prosečna starost između 50 i 60 godina.

"Beogradski vodovod", kako je naveo, ima dovoljno ekipa i oni odmah intervenišu s tim što neki kvar može da se otkloni za sat ili dva, a za neki je potrebno duže vreme.

Vesić je takođe naveo da je Fabrika vode u Bariču je počela da radi, jer je koncentracija amonijaka smanjena, ali da se ona neće isporučivati građanima još najmanje tri dana jer zakon tako nalaže.

Vesić se zahvalio direktoru Obrenovačkog vodovoda i predsedniku opštine koji su odmah reagovali i isključili vodu tako da zdravlje građana ni jednog trenutka nije dovedeno u pitanje.

Prema njegovim rečima, uzrok povećanja koncentracije amonijaka bio je smanjeni vodostaj i izlivanje septičkih jama, a ne ispuštanje otpadnih voda iz nekog industrijskog postrojenja.

"Ovo pokazuje koliko je odluka Skupštine grada da do 2025. godine uradimo kompletnu kanalizaciju Beograda važna, jer da je to sada slučaj, ovo se ne bi desilo. Kada to završimo neće biti zagađivanja i zemlje ni vode. Dogovorili smo se da Obrenovac u narednih godinu dana uloži dodatna sredstva kako bi modernizovao svoja postrojenja", rekao je gradski menadžer.

On je Beograđanima poručio da će u narednih 10 godina svako domaćinstvo imati priključak na vodovod i kanalizaciju i da će se izgraditi pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

Vesić je dodao da u Beogradu ima dovoljno cisterni i da su juče u Obrenovac upućene dve koliko je i bilo potrebno, a šest u Požarevac koji je trenutno bez vode.

Kada je u pitanju zarada od dočeka Nove godine, gradski menadžer je istakao da je Grad zaradio više nego proše godine, ali da će se preciznije znati krajem meseca kada se uradi izveštaj i kada se svedu računi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво