Mihajlovićeva: Putnici čekali u vozu jer je zatajio ljudski faktor

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je gostujući u Dnevniku RTS-a da su putnici na pruzi Beograd-Bar bili zarobljeni u vozu devet sati jer je zatajio ljudski faktor.

Zorana Mihajlović je istakla da građani treba da budu oprezni i ne kreću na put ako nisu spremni i nemaju odgovarajuću zimsku opremu. Čestitala je svima Badnji dan i poželela da 2016. bude bolja godina i da se živi bolje.

"Pohvalila sam putare jer su se trudili. Nikada nije jednostavno raditi kada je jak vetar. Saobraćaj je bio otežan, ali važno je da nije postojao deo puta koji nije bio prohodan", istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je rekla da su se situacije od prethodnih dana, kao što je saobraćajna nesreća u Blizini Valjeva u kojoj je 224 putnika u vozu bez grejanja provelo devet sati dogodila jer je zatajio ljudski faktor.

"Obavljeni su razgovori sa direktorima Železnice. Drago mi je da su se izvinili, jer postoji procedura da u takvim situacijama, u roku od sat vremena, alternativni autobusi budu spremni", kaže Mihajlovićeva.

Poručuje da su direktori Železnice, direktori 24 sata, da odgovaraju za svakog putnika na drumu od onog trenutka kada je ušao u vozilo do trenutka kada je izašao.

"Već su sprovedene neke mere. Raspisaćemo konkurs jer najbolji treba da vode sistem. Jedno je tehnika kojom se bave, a drugo ponašanje i upravljanje sistemom. Konkurs će biti raspisan, pa oni koji su najbolji, oni će to i raditi", dodaje Mihajlovićeva.

Kaže da se putnici nisu obraćali Ministarstvu povodom incidenata i dodaje da je Železnica znala šta je morala da uradi, a kako ističe, nije to uradila jer je zatajio ljudski faktor.

"Mi smo krenuli sa rekonstrukcijom barske pruge, treba da bude završena do kraja godine i da u proseku imamo 100 kilometara na sat barskom prugom. Imamo novca za to i naredne dve tri godine biće nadvožnjaka i podvožnjaka, ali to ne može odjednom da se ostvari", istakla je Mihajlovićeva.

Kaže da će se sve što se može zaista učiniti. Odgovorni, dodaje, moraju da znaju da su tu 24 sata za građane Srbije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво