Lončar: Sredstva za krečenje bolnica utrošena transparentno

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je trošenje sredstava za krečenje zdravstvenih ustanova i obnovu toaleta u njima bilo potpuno transparentno i u skladu sa propisima.

"Ovde je sve bilo apsolutno po zakonu. Za svakog ko misli da je bilo drugačije, postoje nadležni organi koji bi to trebalo da provere", kazao je Lončar novinarima u Beogradu odgovarajući na kritike koje je uputila organizacija "Transparentnost Srbija".

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja obratilo se Upravi za javne nabavke i od nje tražilo sugestije kako da sprovede proces.

"Sve je ispoštovano, sve procedure", kazao je Lončar i dodao da je s obzirom na to da je reč o budžetskim rezervama, taj novac trebalo utrošiti do kraja decembra.

Organizacija "Transparentnost Srbija" upozorila je da je sporna javna nabavka Ministarstva zdravlja kojom je dodelijen posao krečenja prostorija i sanacije toaleta u zdravstvenim ustanovama, vredan gotovo 700 miliona dinara, u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

Razlozi za pregovarački postupak, u kojem je učestvovao mali broj ponuđača, objašnjeni su hitnošću posla, za šta je "Transparentnost" od Ministarstva tražila dokumenta, ali ih nije dobila.

"Transparentnost Srbija" utvrdila je da se cena po kojoj su radovi plaćeni uklopila u planirani budžet Ministarstva što izaziva sumnju u regularnost poskupka.

 

broj komentara 0 pošalji komentar