Preminula Dunja Lango

Jedna od najboljih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije, Dunja Figenvald Puletić umrla je u 74. godini.

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu.

Kako je njena ćerka Srna Lango napisala na svom Fejsbuk profilu, Dunja Lango je preminula jutros posle devet časova.

"U 9.20 jutros prestalo je da kuca široko i toplo srce one koju sam volela kao nikoga nikad. Osim svega što je bila, meni je bila mama. Jedna jedina, nenadoknadiva. Otišla je dostojanstveno, kako je i živela. Bila je hrabra i duhovita do poslednje sekunde. Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili", navela je Srna Lango i zahvalila se svima za saučešće.

Dunja Lango je završila gimnaziju, upisala studije u Zagrebu i od 1960. do juna 1967. godine radila na Radio-televiziji Zagreb.

Godine 1967, preselila se u Beograd i zaposlila u Radio-televziji Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

Radila je kao spikerka i voditeljka informativnog programa, kao i kulturno-zabavnog programa RTS-a. Vodila je televizijske prenose muzičkih festivala, kao i kvizove u čijoj realizaciji je učestvovala i kao saradnik.

Bila je predstavnica voditelja JRT-a sa svojim programom, na Osnivačkoj skupštini voditelja sveta u okviru internacionalnog TV festivala, u Monte Karlu, 1977. godine, objavljeno je na sajtu Dunje Lango.

Vodila je a zatim uređivala evrovizijske emisije. Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

Od decembra 1995. do aprila 1999. godine, bila je urednica i voditeljka emisije Modni magazin. Glumila je u filmovima Moja luda glava, Bez, Bombaši.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво