Читај ми!

Odobrena "Parada ponosa"

Organizacioni odbori "Parade ponosa" i "Trans parade" saopštili su da su dobili odobrenje da njihovi skupovi u nedelju budu održani u Beogradu. Ministarstvo unutrašnjih poslova istaklo da je obavezno da očuva javni red i mir, i da neće dozvoliti narušavanje bezbednosti građana Srbije.

Iz organizacionog odvora "Parade ponosa", koja je zakazana za nedelju, rekli su Tanjugu da će taj skup biti održan. 

Član organizacionog odvora "Ponos transosoba" Helena Vuković izjavila je da će u Beogradu biti održan najavljena Trans parada u Pionirskom parku.

"Dobili smo potvrdu da je sve u redu i da nema problematičnih detalja", rekla je Vuković.

MUP je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će omogućiti poštovanje Ustava i zakona Srbije.

"Apelujemo na građane da se uzdrže od bilo kakvog vida pretnji ili nasilja. Takođe, podsećamo da je MUP u obavezi da snima i fotografiše sve javne skupove koji se održavaju" na teritoriji Srbije, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Organizatori "Parade ponosa" tvrde da je atmosfera uoči prajda bolja nego proteklih godina. Hvale izveštavanje medija i kažu da nema većih pretnji upućenih organizatorima i učesnicima, i da se pojedinačnim slučajevima bavi policija.

Ako sve bude po planu, "Parada ponosa" će početi u podne ispred zgrade Vlade Srbije. Kolona će ići ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama do Trga Nikole Pašića, gde se skup završava.

Podršku "Paradi ponosa" prisustvom najavili su pojedini ministri, gradonačelnik Beograda, političari iz srpskog i evropskog parlamenta i brojni predstavnici nevladinih organizacija.

 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се