Gašić: Četiri meseca Srbija čini sve što može za izbeglice

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske, da je u protekla četiri meseca Srbija učinila sve da se humano odnosi prema izbeglicama sa Bliskog istoka i iz Afrike. Medicinska pomoć ukazana za šest hiljada ljudi, rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Gašić je rekao da je njegovo ministarstvo u saradnji s drugim ministarstvima uspelo da obezbedi pristojne uslove, prenosi Tanjug.

"Humano se odnosimo prema izbeglicama i učinićemo sve da se u Srbiji osećaju dobro", rekao je Gašić tokom posete na Horgošu.

Gašić je rekao da su do sada Srbija uspela da zbrine sve koji su došli.

"Onima koji hoće da ostanu ovde biće to omogućeno, a oni koji hoće da prođu, omogućićemo im nesmetan prolazak", rekao je Gašić.

Kako je rekao, Srbija je uspela da u poslednja četiri meseca obezbedi da se na ključnim mestima gde izbeglice stižu, ne bude ni jedan incident, niti međusobnih sukoba među ljudima.

Dodao je da će se Srbija i dalje pridržavati svih međunarodnih konvencija i normi.

Na Horgošu je ministar zdravlja Srbije, Zaltibor Lončar rekao da je do sada zbrinuto oko 6.000 ljudi, izbeglica i migranata.

"Mi ne pravimo razliku među ljudima", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja rekao je da će to biti nastavljeno i ubuduće prema svima kojima pomoć bude potrebna.

Tokom obilaska graničnog prelaza Horgoš 2, Lončar je rekao da u prethodnom periodu "nije bila nijedna osoba niti jedno dete koje nije bilo medicinski zbrinuto i kome nije bila ukazana pomoć ili prepisana terapija".

Ministar zdravlja kaže da su za ukazivanje medicinske pomoći izbeglicama širom Srbije utrošena ogromna sredstva i velika količina lekova, kao i da je veliki broj ljudi bio angažovan na ovom problemu.

Ministar je dodao da će medicinski radnici nastaviti da ukazuju pomoć i dalje gde god se budu nalazile izbeglice u Srbiji.

Izbeglice su dolazak ministara pozdravile aplauzima i uzvicima "Hvala Srbijo!".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи