Pripadnici vojske dobili stanove

Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas bivšim i sadašnjim pripadnicima sistema odbrane ključeve 26 stanova u naselju Bežanijska kosa i najavio da će na toj lokaciji do kraja 2009. godine biti završeno više od 480 stanova.

Posle uručenja ključeva pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, od kojih je većina u penziji, Šutanovac je rekao da će do kraja ove godine u tom beogradskom naselju biti završeno više od 80 stanova.

Ministar odbrane je najavio da će u istom naselju do kraja 2009. godine biti završeno više od 400 stanova, rekavši da će se stanovi graditi i na drugim lokacijama širom Srbije.

Šutanovac je naveo da je uputio pismo predstavnicima lokalnih samouprava koje su zainteresovane za razmenu ili kupovinu viška vojne imovine sadržane u "Master planu" - dokumentu koji sadrži spisak nepotrebne vojne imovine.

On je ukazao i na mogućnost korišćenja subvencionisanih stambenih kredita za pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ocenivši da se time stvara model obezbeđivanja stanova za 21. vek.

Ministar odbrane je naveo da je od oko 400 pripadnika sistema odbrane koji su konkurisali za te stambene kredite njih više od 80 već dobilo odobrenje.

Šutanovac je izrazio uverenje da će se taj trend nastaviti i da će angažovani u kompletnom sistemu odbrane imati plate od kojih će moći da otplaćaju povoljne kredite.

Izgradnja stanova na Bežanijskoj kosi počela je još 1992. i više puta je prekidana, a nastavljena je, naredbom Šutanovca, krajem 2007. godine.

Krajem avgusta, u istom naselju, Šutanovac je uručio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ključeve 45 stanova, podsetivši da je u proteklih 12 meseci podeljeno više od 120 stanova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво