Žutica u Kuršumliji

Nekoliko osoba zaraženih žuticom iz gradova Topličkog okruga zbrinuto na infektivnom odeljenju prokupačke bolnice. Žuticom zaraženo i troje dece predškolskog i školskog uzrasta iz Kuršumlije.

Deca iz Kuršumlije, zaražena žuticom, od petka se nalaze na infektivnom odeljenju prokupačke bolnice i njihovo zdravstvemo stanje je stabilno.

Predstavnici Epidemiološke službe Doma zdravlja iz Kuršumlije posetili su juče dečji vrtić "Sunce", pošto je jedno dete iz te ustanove zaraženo žuticom i zatražili da se izvrše preventivne mere u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Istovremeno, od škola je zatraženo da preduzmu higijensko-epidemiološke mere, jer je i jedno dete koje pohađa osnovnu školu "Miloje Zakić" zaraženo žuticom.

Prošle godine na teritoriji prokupačke opštine bila je proglašena epidemija žutice (hepatitisa A), kada je bilo zaraženo nekoliko desetina građana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво