MUP odbacuje optužbe o epidemiji suicida

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije najoštrije odbacuje neistinite navode Nezavisnog policijskog sindikata Srbije da je u MUP-u zavladala epidemija suicida među zaposlenima, jer statistika pokazuje da je tokom ove i prethodne godine daleko smanjen broj samoubistava policijskih službenika.

Tokom prošle godine samoubistvo je izvršilo pet pripadnika MUP-a, a u prvih sedam meseci ove godine njih troje, navodi se u saopštenju.

"Zarad istinitog informisanja obaveštavamo javnost da je tokom 2006. bilo 12 samoubistava policajaca, 2007. godine 13 suicida, 2008. godine osam, tokom 2009. deset, a sledeće godine izvršeno je jedno samoubistvo više", navodi se u saopštenju. 

kako se dodaje, u 2011. godini ubilo se 14 pripadnika MUP-a, tokom 2012. deset, a u 2013. godini osam.

"Iz ovih podataka jasno se vidi da nije tačno da je u poslednjih 10 godina 130 policijskih službenika izvršilo suicid, kako tvrde u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbiji, već je taj broj manji od 100. Zvanični podaci jasno ukazuju da je broj samoubistava smanjen, ali i jedan izgubljeni život je previše za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije", piše u saoptenju.

"Međutim, ne možemo da žmurimo na neistine koje su izrekli predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i ističemo da je žalosno što se na ovakav način bore za privilegije unutar MUP-a", navode u tom ministarstvu.

Za policijske službenike i članove njihovog sindikata bilo bi daleko bolje da su popravili rezultate svog rada u borbi za bolji položaj zaposlenih u MUP-u.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво