Читај ми!

Ograda na srpsko-mađarskoj granici gotova do kraja novembra

Ograda koja se postavlja na zelenoj liniji na mađarsko-srpskoj granici biće visoka tri metra, umesto najavljenih četiri i trebalo bi da bude gotova do kraja novembra ove godine, najavio je mađarskim medijima Laslo Nađ, direktor BV holdinga, firme kojoj je povereno konstruisanje i isporuka materijala za izgradnju ograde.

Laslo Nađ je istakao da su konstruktori ograde uvereni da će ograda od tri metra postići cilj, jer se radi o takozvanoj NATO ogradi koja se koristi i u zatvorima, javlja dopisnik RTS-a.

Ograda je izrađena od čvrstog čeličnog materijala koji nije lako iseći, a u podnožju i na vrhu je pletenica od bodljikave žice koju gotovo da nije moguće preskočiti.

Primer ograde koja se u dužini od 150 metara pravi kod pograničnog mesta Morahalom biće gotov do petka ove nedelje i biće testirano više tehologija, odnosno postamenata i materijala za ogradu, najavio je Nađ.

Inženjerske jedinice vojske Mađarske iz garnizona u Sentešu, Hodmezevašarhelju i Solnoku sa oko 40 vojnika, od ponedeljka su u tri smene angažovane na grubim građevinskim radovima na pripremi terena za ogradu.

Zakon koji je omogućio izgradnju ograde unutar 10 metara šengenskih granica, trebalo bi da stupi na snagu 1. avgusta, kada će i zvanično početi izgradnja ograde duž 175 kilometara granice sa Srbijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво