"Balkanski skok prijateljstva 2015"

Manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2015" otvorena je na sportskom aerodromu "Lisičji jarak". Međutim, kiša je sprečila padobrance da prvog dana pokažu svoje veštine.

U naredna četiri dana na aerodromu Lisičji jarak padobranci će izvršiti skokove u nekoliko disciplina, a srpskim padobrancima pridružiće se i kolege iz Rusije, Francuske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, prenosi Tanjug.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin poručuje padobrancima da se Srbija ponosi njima, jer bez hrabrosti i požrtvovanja ne bi bilo ni države.

"Momci koji tek treba da skaču imaju na koga da se ugledaju i na koga da liče. Vaša imena i dela su časna", kaže Vulin.

Ističe da su padobranci ponos svake armije.

"Ovi ljudi su bivši borci, i država ne sme da ih zaboravi, već mora da bude ponosna na njih. Ja sam danas ovde da im se zahvalim na hrabrosti i požrtvovanosti i svemu što su uradili za ovu zemlju", naglašava Vulin.

Ministar dodaje da je i sam želeo da skoči padobranom. Loši vrmenski uslovi nisu mu to dozvolili, ali se ministar nada da će već na sledećoj manifestaciji stajati među padobrancima.

"Balkanski skok prijateljstva" održava se već 20 godina, a organizuje ga Klub veterana 63. padobranske brigade.

Manifestacija se održava uz pomoć i podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Ministarstva omladine i sporta, Vazduhoplovnog saveza Srbije, padobranskih klubova "Feniks" i "Srebrni zmaj" i Predsedništva Republike Srpske u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво