Читај ми!

MUP: Neprimerene izjave Jankovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kojem ocenjuje kao potpuno neprimerenu i zlonamernu izjavu Zaštitnika građana Saše Jankovića, "u kojoj iznosi neistine o navodnom rušenju policije i zloupotrebi policijskih dokumenata".

"Skandalozno je da Saša Janković sebi daje za pravo da preuzme ulogu sudije i tužioca, što on nije, niti ima pravo da bude, i sasvim je jasno da svojim izjavama nanosi ogromnu štetu instituciji Zaštitnika građana", navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP podseća da je na svom sajtu objavio sva dokumenta kojima raspolaže, u vezi sa slučajem iz 1993. godine, u potpunosti poštujući zakon.

"Nismo, niti ćemo ulaziti u to da li se sadržina tih dokumenata nekome sviđa ili ne, već se rukovodimo potrebom da javnost bude u potpunosti i zakonito informisana. MUP će i dalje nastaviti da profesionalno obavlja poslove iz svoje nadležnosti, a rezultati koje postiže uticali su na rast poverenja građana u naše ministarstvo, što potvrđuje i poslednje istraživanja OEBS-a", piše u saopštenju.

Zaštitnik građana Saša Janković u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista Blic istakao je da je tokom afere oko pištolja kojim je njegov prijatelj izvršio samoubistvo pre 22 godine došlo do zloupotrebe policijskih dokumenata, prenela je agencija Beta.

"Ono čime bih se službeno bavio kao zaštitnik građana, da se ne radi o meni, jeste zloupotreba policijske dokumentacije iz koje je prvo 'procureo' jedan službeni dokument, a onda je Ministarstvo objavilo njen deo, pažljivo odabran da u javnosti podstakne sumnju i pokrene neformalno suđenje i presudu bez suda. To se sutra može desiti i nekome ko nema pristup medijima kao ja i ko neće moći da se odbrani. To je pogubno, to je rušenje institucije policije", rekao je Janković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи