Читај ми!

Novi dokumenti u slučaju samoubistva u stanu Saše Jankovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na svom sajtu nova dokumenta o slučaju samoubistva u stanu Saše Jankovića 1993. godine.

Među dokumentima se nalazi izveštaj koji je upućen Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu na osnovu njihovog zahteva KTR-857/93, koji sadrži službene beleške o obavljenim informativnim razgovorima sa pet osoba.

Objavljeni su i zapisnici o poligrafskom ispitivanju četiri lica, kao i oružni list Saše Jankovića za pištolj CZ-99 fabrički broj 42004. Takođe je ponovo objavljen i nalaz veštačenja "parafinskih rukavica", gde se vide početna slova osoba koje su testirane, kao i rezultati tih analiza.  

Janković je u službenoj belešci od 21. oktobra 1993. rekao da je 1. aprila 1993. od 10 sati bio u video klubu "It's" u kome je radio, i da su ga kasnije pozvali da kažu da se njegov prijatelj ubio, prenosi Beta.

Kako je navedeno u belešci, Janković je rekao do je do video kluba pošao sa osobom, čije ime nije navedeno, te da je na poslu razgovarao i sa vlasnikom kluba.

U to vreme, kako se navodi, u stanu su bili njegova dva prijatelja i bilo je planirano da svi zajedno idu na svadbu u Loznicu.

Kako se navodi u belešci, "kada je P. otišao, Janković je pozvao S. da dođe u klub, da ne bi ostala sama u stanu, što je ona i uradila".

"Pošto je S. stigla, devojka koja sprema stan vlasnika kluba, pozvala je Jankovića da se javi na telefon. Janković navodi da je u glasu Đ. čuo uznemirenost i da mu je on tada rekao: 'Saša, ... se ubio', na šta je (Janković) pitao da li je to prvoaprilska šala", navodi se u belešci.

"(Prijatelj) Rekao je da nije i da se ubio Sašinim pištoljem", piše u belešci.

Prijatelj Saše Jankovića, Predrag Gojković, počinio je samoubistvo u stanu Jankovića 1. aprila 1993. godine, na Novom Beogradu.

MUP je u sredu objavio Zapisnik o uviđaju, Izveštaj inspektora koji je izvršio uviđaj, Nalaz o pištolju marke CZ, Nalaz o "parafinskim rukavicama", Nalaz o ispravnosti pištolja i kopije oružnih listova.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić apelovao je u četvrtak da Ministarstvo unutrašnjih poslova objavi kompletne relevantne podatke o slučaju samoubistva koje se dogodilo pre 22 godine.

U međuvremenu je MUP saopštio da je izjava Zaštitnika građana "u kojoj iznosi neistine o navodnom rušenju policije i zloupotrebi policijskih dokumenata" neprimerena i zlonamerna.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи