Читај ми!

Godišnjica pogibije majora Tepavca

Pomen majoru Nebojši Tepavcu, koji je tragično nastradao 1999. godine u NATO bombardovanju, služen je u selu Vukićevica kod Obrenovca, saopštila je ta opština.

Majora Tepavca je 5. aprila 1999. usmrtila protivradarska raketa NATO-a dok je izvršavao borbeni zadatak u sastavu posluge 8. raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je odao počast poginulom heroju.

"Prošlo je punih 16 godina od tragedije koja je zadesila celu Srbiju pa i našu opštinu, kao i od tragične pogibije Nabojše Tepavca koji je dao život na borbenoj liniji u selu Vukićevica. Želim da odam počast njemu i zahvalim svim herojima, živim pripadnicima jedinice koji su danas ovde sa nama", rekao je Čučković, prenosi Tanjug.

Kako je istakao, u ovakvim trenucima je posebno važno da se država vodi na takav način da rata više nikada ne bude, da mir zavlada u narednim decenijama i da mališani, koji su održali sjajne recitale, imaju mirnu budućnost i mirno detinjstvo.

"Mi zasigurno, kao opština i građani Obrenovca, nećemo zaboraviti herojsko delo jedinice i samog palog majora. Kao što smo obećali prošlog puta, jedna od ulica u Obrenovcu sada nosi ime po majoru Nebojši Tepavcu i to je još jedan način da sve buduće generacije nikada ne zaborave ljude koji su dali svoj život kako bi mi danas slobodno živeli", rekao je Čučković.

Potpukovnik Dejan Milenković iz 2. raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVO je rekao da su raketne jedinice protivvazdušne odbrane bile na prvoj liniji odbrane.

"Svaki ulazak borbene posade u kabinu raketnog sistema mogao je biti i poslednji, jer je neprijatelj bio daleko nadmoćniji, ali to ih nije obeshrabrilo da hrabro i časno brane svoju zamlju. Tako je na današnji dan pre 16 godina svoj život položio i major Nebojša Tepavac", rekao je Milenković.

Napadnuti dva sata iza ponoći od nadmoćnijeg neprijatelja sa tri rakete, jedna je direktno pogodila jedinicu i tom prilikom ranjeno je pet pripadnika, a na našu veliku žalost major Tepavac je smrtno stradao, rekao je Milenković.

Sestra majora Tepavca Silvana Hadži-Đokić je zahvalila svima koji su prisustvovali pomenu ističući da je to za porodicu velika uteha.

Članovi atletskog kluba "Plemenito srce" danas su u čast tragično nastradalom majoru Nebojši Tepavcu istrčali rutu od zgrade opštine Obrenovac do spomen obeležja u Vukićevici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво