Читај ми!

Utvrđuje se motiv otmice deteta u Beogradu

Kod otmičara dvogodišnje devojčice u Beogradu, odranije poznatih francuskoj policiji, pronađen je verodostojan pasoš devojčice iz Francuske, koji je trebalo da posluži za izlazak iz zemlje. Motiv otmice još nije razjašnjen.

Ministar Nebojša Stefanović kaže da policija još utvrđuje da li je devojčica koja je juče oteta u naselju Braće Jerković, odabrana nasumično ili je reč o unapred odabranoj žrtvi.

Otkriva da je kod troje francuskih državljana koji su juče uhapšeni, pronađen pasoš devojčice iz Francuske, koji je trebalo da posluži da se dvogodišnja P. M. izvede iz Srbije.

"U saradnji sa francuskom policijom, utvrđeno je da dete sa tim generalijama postoji na adresi u Francuskoj, dakle takvo dete postoji tamo. Oni su ušli u našu zemlju na prelazu Vatin, ušli su sa francuskim registarskim tablicama, zatim narednog dana te tablice, i to je ono što se u javnosti pominjalo, zamenili sa ukradenim rumunskim tablicama", rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Detalje pokušaja otmice otkriva i načelnik saobraćajne policije. Objašnjava da je velika pomoć stigla od majke otete devojčice.

"Dala je podatke o vozilu, o marki, boji, čak je rekla da je novije vozilo, čak je rekla i registarske oznake, o izgledu otmičara. To je praktično jako uticalo da policijski službenici imaju dobru osnovu. U roku od pet do deset minuta svi službenici su bili na svojim mestima i očekivali da prođe takvo vozilo, ili lica sa tim opisom – muškarac proćelav, 45 godina, i dete od dve godine, plave kose, za slučaj da su promenili vozilo", rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Dvoje od troje otmičara, u Francuskoj ima bogatu krivičnu prošlost. U njihovim policijskim dosijeima terete se za više dela nasilništva, krađe iz kola, paljenja.

Sa takvom kriminalnom prošlošću, objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić, motiv otmice je verovatno imovinska korist.

"Pretpostavka je da je trebalo da oni za neku paru nekome ovo dete isporuče, bilo da ga prodaju, bilo da ucenjuju roditelje. Ali da preskočite Novi Beograd, da preskočite sve druge gradske kvartove i jurite neko dete tačno određeno, negde u Braće Jerković, nije sasvim normalno", kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Objašnjava da ni njemu, koji je Beograđanin, taj deo grada nije baš poznat i da "ne zna kako bi bežao do auto-puta, ili ne bi, sa pripremljenim pasošom, sa fingiranim mamom i tatom i tetkom".

To govori o nekoj pripremi koja ima dublju pozadinu, smatra Nikolić.

Dvogodišnja devojčica je oteta u petak, oko 12 sati u beogradskom naselju Braće Jerković, dok se sa majkom vraćala iz prodavnice. Posle velike akcije saobraćajne policije, presretača i helikoptera, koja je trajala dva sata, otmičari su uhapšeni kod naplatne rampe kod Šimanovaca, a devojčica vraćena roditeljima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво