Читај ми!

Dramatična akcija spasavanja bebe iz zaglavljenog saniteta

Nema podataka o sletanju helikoptera koji je bio angažovan u spasavanju bebe stare pet dana iz Novog Pazara. Beba se nalazila u sanitetskom vozilu koje je krenulo ka Beogradu i ostalo zarobljeno zbog odrona na putu. Vojni helikopter je prevozio bebu na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

01.50 - Nema podataka o sletanju helikoptera.

23.15 - Sletanje helikoptera je otežano zbog magle oko Surčina.

23.00 - Direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić kaže za RTS da su na aerodrom poslata kola sa dežurnim anesteziologom i pedijatrom i da će beba od momenta sletanja na aerodrom biti u sigurnim rukama.

22.25 - U Intitutu za majku i dete sve je spremno za doček bebe, javlja reporter RTS-a. 

22.01 - Helikopter s bebom će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu gde će biti ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prenosi Tanjug.

21.11 - U akciju spasavanja uključen helikopter Vojske Srbije.

Planirano je da sa beogradskog aerodroma beba bude prebačena na Institut za majku i dete na Novom Beogradu. Medicinske ekipe na Institutu su spremne i čekaju da beba stigne.

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, helikopter s bebom će dočekati ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Beba ima problema sa disajnim putevima a mediji su ranije preneli da beba ima kiseonika samo za sat vremena.  

U dogovoru ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra odbrane Bratislava Gašića, helikopter Vojske Srbije upućen je odmah po saznanju da je sanitetsko vozilo sa bebom ostalo zarobljeno.

Beba je saniteteskim vozilom krenula iz bolnice u Novom Pazaru ali je vozilo ostalo zarobljeno zbog odrona na putu Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca.

Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju odrona. Uspeli su da raščiste deo puta.

"Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju i koriste zimske pneumatike. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво