Fondacija "Podrži život" prikupila 54 miliona dinara

Fondacija "Podrži život" uspela je da prikupi 54 miliona dinara za pomoć bolesnoj deci i organizuje 10 humanitarnih akcija za godinu dana postojanja, rečeno je na konferenciji te fondacije čiji je predsednik glumac Sergej Trifunović.

Upravitelj fondacije "Podrži život" Radoica Ristić je izjavio da je veoma zadovoljan i ponosan što su uspeli da sakupe taj iznos koji su uplaćivali direktno klinikama gde su se obavljale operacije, navodi Tanjug.

"Najveći broj donacija su došle od građane Srbije putem SMS poruke na 5757, čak 300.000 građana je poslalo poruku, i to je više od 50 odsto ukupnog prihoda fondacije" naglasio je Ristić.

Pored SMS donacija, uplate fizičkih lica su za proteklu godinu bile u iznosu oko 18 miliona, a od pravnih lica pet miliona dinara, naveo je Ristić.

Ristić je istakao da im je važna transparentnost fondacije kako bi se tačno znalo sa kojim novcem raspolaže i na koji način ga koristi.

Prema njegovim rečima svi iz fondacije su se držali načela da sve što mogu da ne plate, dobiju kroz donaciju, kako bi što više novca bilo potrošeno na decu kojoj je potrebna pomoć, i dodao da su troškovi fondacije oko 750.000 dinara godišnje ili 1,4 odsto od godišnjeg prihoda.

Svakog petka u klubu "Šugar end spajs" će biti organizovane humanitarne disko fanki žurke na kojima će poznate ličnosti biti u ulozi di-džeja, a karta za ulaz će biti poslata SMS poruka na humanitarni broj i na taj način će posetioci donirati 100 dinara za pomoć deci, najavio Trifunović.

Trifunović je dodao da su ambasadori fondacije javne ličnosti, sportisti, naučni radnici, pevači, glumci, ljudi koji imaju integritet i neukaljan ugled, kako bi promovisali humanu ideju i svojim javnim nastupom pozvali ljude da šalju poruke, ističe Tanjug.

Ambasadorka fondacije i predstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stojmenov je kazala kako će se truditi da što više skrene pažnju javnosti da postoji mnogo bolesne dece kojoj je potrebna pomoć i da to mogu da učine porukom na 5757.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво