UNS: Nije bilo radne grupe za pisanje Zakona

Ministarstvo kulture nije imenovalo pojedince niti je formiralo radnu grupu za pisanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, saopšteno iz UNS-a.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da ima saznanja da Ministarstvo kulture za pisanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju nije imenovalo pojedince niti je formiralo radnu grupu. 

UNS je saopštio da je, po osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tražio imena i funkcije lica koja su pisala izmene Zakona, na šta je Ministarstvo kulture odgovorilo da "ne postoji zakonska obaveza da se imenuju pojedinci".

"U istom zahtevu, UNS je zatražio dokument kojim je naloženo pisanje izmena i dopuna Zakona, ali nije dobio odgovor zbog čega će se žaliti Povereniku za informacije od javnog značaja i tajnost podataka", navodi se u saopštenju.

Udruženje novinara Srbije navodi da je do sada saznalo da nije bilo radne grupe za pisanje nacrta Zakona, da je nacrt pisalo Ministarstvo kulture "sopstvenim resursima" i da za njegovo pisanje nisu imenovani konkretni službenici Ministrastva kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво