Читај ми!

Šansa mladim talentima za praksu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović potpisali su Memorandum o saradnji dve institucije kojim će stipendistima Fonda za mlade talente biti omogućeno obavljanje stručne prakse u kompanijama, članicama SAM-a.

Memorandum je potpisan u okviru Sajma zapošljavanja u tom ministarstvu na kojem je 350 mladih dobilo šansu za posao u više od 30 kompanija okupljenih u SAM-u, prenosi Tanjug.

"Jasno je da je nezaposlenost mladih najveći problem našeg društva. Ako želimo uspešno da ga rešimo, moramo više da slušamo glas privrede. To je apsolutni prioritet Vlade Srbije. Zato smo pokrenuli razgovore s privrednicima", rekao je ministar Udovičić.

Udovičić je dodao da praksa pokazuje da često ima otvorenih radnih mesta koja ne mogu biti popunjena mladima, jer ne ispunjavaju uslove ili im nedostaju određena znanja i iskustva.

"Želimo da nam predstavnici privrede kažu šta je to što je neophodno da bi oni zapošljavali mlade, kakve obuke ili neformalno obrazovanje su neophodni mladima da bi se kvalifikovali za posao", kazao je Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta i Srpska asocijacija menadžera koja okuplja najznačajnije predstavnike najboljih kompanija koje posluju u Srbiji obavezali su se da će biti partneri na projektu povećanja zaposlenosti mladih, navodi se u saopštenju.

Predsednik SAM-a Milan Petrović rekao je da je važno omogućiti mladima da steknu praktična znanja i pronađu posao.

"Često se susrećemo sa situacijom da najbolji mladi talenti u Srbiji ne uspevaju da razvijaju svoje potencijale, jer nemaju pravu priliku za to. Kompanije koje su danas sa nama su organizacije koje vrednuju ljudski kapital i svesne su da investiranje u mlade ljude sa visokim potencijalom predstavlja ključ da se održi konkurentska prednost na tržištu na duži rok", rekao je Petrović.

Neke od kompanija koje su stipendistima Fonda predstavile dostupne programe praksi i zapošljavanja bile su i: "Banka Inteza", PVC, "Gorenje, VIP mobajl", NIS, "Filip Moris", "Hajniken", "Telekom", "Knjaz Miloš", "Bambi", "Henkel", "MK grupa", "Orion telekom", "Zlatiborac", "Atlantik grupa", PMI i "Roming grupa".

Fond za mlade talente Republike Srbije ima za cilj podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata u različitim oblastima, u cilju njihovog akademskog i stručnog usavršavanja, kao i profesionalnog napretka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи