Sve lošije zdravlje rezervista

Sedmorica bivših vojnih rezervista nekadašnje Treće armije, koji šesti dan štrajkuju glađu tražeći da im se isplate ratne dnevnice, ponovo su na okupu.

Kako je rekao lider leskovačkih rezervista Dušan Nikolić, štrajkač koji je jutros bio u Urgentnom centru vraćen je ispred zgrade Vlade Srbije, a dvojici je tokom prepodneva lekarska pomoć ukazana na licu mesta.

Rezerviste je juče primio ministar rada i socijalne politike Raism Ljajić koji im je obećao da će se na sutrašnjoj sednici založiti da Vlada raspravlja o njihovom zahtevu.

Rezervisti zahtevaju od Vlade Srbije da se isplati razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Nikolić je rekao da su rezervisti "iscrpljeni, ali istrajni i da će ovog puta štrajkovati do ispunjenja zahteva".

Pre dva dana njih su primili predstavnici vladine radne grupe koji su im saopštili da država nema para da ispuni njihov zahtev, kao i da para neće biti ni posle rebalansa budžeta i ponudila im neko dugoročnije rešenje.

Nekoliko desetina bivših vojnih rezervista sa juga Srbije podržava sedmoricu štrajkača glađu i oni su smešteni u šatorima koji su razapeti u parku ispod zgrade Vlade, gde hranu pripremaju u kazanima.

Bivši vojni rezervisti zahtevaju isplatu razlika u ratnim dnevnicama za period proveden na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво