Uručene Svetosavske nagrade

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić uručio je Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju za 2014. godinu koje je osvojilo 13 pojedinaca i institucija.

Srđan Verbić je rekao da su nagrade dobile ličnosti koje se ističu svojim znanjem i uspesima, a ustanove odličnim rezultatima i posvećenosti u radu, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

Dobitnici Svetosavske nagrade su: nastavnica srpskog jezika i književnosti u Petoj beogradskoj gimnaziji Violeta Kecman, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu Stefan Velja, direktor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Požarevcu Zoran Marić, učenica trećeg razreda Osnovne i srednje škole ''9. maj'' iz Zrenjanina Valentina Manojlov, učenica Osnovne škole "Miroslav Antić" iz Odžaka Nina Denić.

Nagrađeni su i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu Zoran Popović, učitelj u Osnovnoj školi "Braća Ribar" u Donjoj Borini Dušan Stanković i direktor Osnovne škole "„Vuk Karadžić" iz Beograda Zlatko Grušanović.

Ustanove - dobitnice nagrada su: Ugostiteljsko-turistička škola u Vrnjačkoj Banji, Osnovna škola "Milutin i Draginja Todorović'', iz Kragujevca, Osnovna škola ''Vuk Stefanović Karadžić'' iz Levosoja, Bujanovac, Predškolska ustanova "Vukica Mitrović" iz Leskovca i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Verbić rekao je da su ovo ličnosti koje se ističu svojim znanjima, uspesima i karakterom, koji doprinose dobrom radu ustanova iz kojih dolaze, unapređenju obrazovanja i vaspitanja, neguju dobre međuljudske odnose, imaju značajna postignuća u radu sa decom i učenicima.

"Zatim, to su institucije koje su odličnim rezultatima dokazale posvećenost u radu, koje nude kvalitetnu nastavu i program, razvijaju podsticajnu atmosferu, toleranciju, višejezičnost i multikulturalnost", naveo je ministar Verbić.

Ovih 13 dobitnika izabrano je između više od 170 koji su predloženi Komisiji za dodelu Svetosavske nagrade u javnom pozivu Ministarstva, a nagrade su dobili na osnovu zalaganja i ostvarenih rezultata u oblasti obrazovanja i vaspitanja, saopštilo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара