Читај ми!

Stena se survala na kuću, izbegnuta tragedija

Kiša i sneg doneli su velike probleme meštanima crnotravskog kraja. Većina je ostala bez struje i telefona, a porodica Spasić iz Sastav Reke i bez doma. Na njihovu kuću su se, usred dana, survale dve stene.

Sa stenama, obrušio se i život porodice Spasić. Jedna stena zaustavila se na tavanu, druga u sobi trojice sinova, u kojoj, srećom, nije bilo nikoga.

"To je prirodna nepogoda. Moglo je svašta da se desi, ali ima Boga pa smo sačuvali živote, a za dalje ćemo videti", kaže Jovica Spasić.

Nekoliko trenutaka ranije, Cvetanka je pripremala ručak. Iz kuće je izašla po luk. Tako je izbegla najgore.

"Kada sam se vratila, imala sam šta da vidim: zida nema, drva sva odletela u reku", kaže Cvetanka Spasić.

Sastav Reka je selo sa jedva tridesetak meštana, uz glavni put ka Crnoj Travi. S jedne strane, kuće su naslonjene na stene, s druge na ćudljivu planinsku reku. Prasak i lomnjavu su svi čuli.

"To je odjednom puklo, kao da je dinamit. Kamen koji je pao u reku digao ju je 10 do 15 metara, svuda ogromna prašina", kaže Milan Radenković, komšija.

Glas o nesreći se brzo proneo krajem, ali, kažu, opasnosti više nema.

"Išao samo gore da pogledam. To se odvalila stena oko 300 metara odavde", kaže Žika Jovanović iz sela Jabukovika.

Iz najmanje opštine obećavaju pomoć višečlanoj porodici.

"Mi smo odmah došli, našli privremeno rešenje. Naredne sedmice odlučićemo, ali verovatno ćemo im kupiti nešto jer je kuću teško renovirati", kaže Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava.

Do useljenja u novi stan ili kuću – a oni bi voleli da to ostane Sastav Reka – porodica Spasić privremeno će boraviti u jednoj ordinaciji zdravstvene stanice u kojoj Jovica decenijama, kao ložač, brine o grejanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво