Читај ми!

Zlatar mami turiste

Drugu zimu posle ponovnog otvaranja hotela, Zlatar postaje važan deo planinske turističke ponude. Podatak da je 400 mladih iz 20 zemalja odabralo tu planinu za novogodišnje praznike, kao i puni kapaciteti, potvrđuju opravdanost ulaganja u turizam za siromašnu novovarošku opštinu.

Sneg u pravo vreme na Zlataru ume da bude dovoljan razlog da gosti budu zadovoljni. Ovu planinu za svoj odmor izabrali su turisti iz Crne Gore, Vojvodine, Beograda...

"Naša inicijalna ulaganja u hotel "Panoramu" i Zlatar su rezultirala povećanjem broja turista i ostvarenih noćenja za vrlo kratko vreme. Ciljna grupa su nam sportske ekipe, rekreativna nastava, porodice s decom", kaže Ivana Novaković, direktorka TSC "Zlatar".

Za siromašnu novovarošku opštinu, u kojoj se za deceniju broj stanovnika smanjio za četvrtinu, turizam, poljoprivreda i energetika su strategija za budućnost, a planina Zlatar najveći neiskorišćeni kapital. Zato su pre nepune tri godine i zakupili hotel, uložili u njegovo renoviranje i zaposlili pedesetak ljudi.

"Već se vide naznake budućeg još boljeg i većeg razvoja. U zadnje vreme od kada smo pokrenuli hotel 'Panoramu', desilo se pokretanje Zlatarskog zlatnika i došli su, doduše neveliki investitori, ali ima pomaka", kaže predsednik Opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

Direktor Regionalne razvojne agencije "Zlatibor" Slavko Lukić kaže da sve što su preduzeli i što preduzimaju kroz gastroturizam daje rezultate: planinski doručak, obuke u turizmu iz švajcarskog programa, agrobiznis..

Da se Zlatar zaista budi potvrđuju i novi smeštajni objekti koji se grade u turističkoj zoni. Mnogo se očekuje i od zlatarskog sira i velikih površina pod heljdom – dva prepoznatljiva proizvoda ovog kraja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво