Otvorena policijska ispostava u Bloku 45

Nova policijska ispostava otvorena je u Bloku 45 na Novom Beogradu, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da na taj način MUP želi da približi policiju građanima i da im pokaže da brine o njihovoj bezbednosti.

Stefanović je poručio da je obezbeđen dovoljan broj policajaca koji će se u tom bloku "24 sata dnevno" starati o bezbednosti građana, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.

"Bitno je da građani osećaju veću sigurnost, da vide uniformisanu policiju koja je tu zbog njih. Mi sve ovo radimo zbog naših sugrađana, pre svega u Bloku 45, ali ova ispostava pokrivaće i značajan deo novobeogradskih blokova", istakao je Stefanović. 

Ministar je dodao i da će u rejonu Bloka 45 zajedničke patrole Policijske stanice Novi Beograd i Žandarmerije nastaviti da brinu o bezbednosti. 

"Ispunili smo dato obećanje, i samo nekoliko dana od početne ideje u saradnji sa gradom Beogradom i opštinom Novi Beograd otvorili prvu policijsku ispostavu u Bloku 45, koja će u narednom periodu biti preseljena u veći prostor u neposrednoj blizini", naveo je Stefanović.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će takve policijske ispostave sukcesivno biti otvarane i u drugim delovima grada i da se u svakodnevnoj komunikaciji sa ministrom Stefanovićem rešava problem po problem.

Prema njegovim rečima, policijska ispostava u Bloku 45, za koju su prostorije obezbedile opština Novi Beograd i grad Beograd, predstavlja trajno rešenje koje će obezbediti da se građani tog dela prestonice osećaju bezbedno.

"Kada pitate građane Beograda koji su njihovi najveći problemi, problem broj jedan je bezbednost“, rekao je Vesić ukazavši da potreba za takvim policijskim ispostavama postoji i u drugim delovima prestonice.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ocenio je da će se otvaranjem policijske ispostave značajno povećati bezbednost, ne samo građana Bloka 45, već i značajnog dela blokova u toj opštini.

On je istakao da "kada postoji dobra volja i kada su ljudi spremni da rade, veliki broj problema može biti rešen".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво