Selaković: Rešenje moguće tek posle Nove godine

Ministar pravde Nikola Selaković veruje da je moguće naći rešenje za advokatske zahteve kroz dobar i konstruktivan dijalog, ali da to nije realno da se desi do Nove godine.

Nikola Selaković rekao je, posle otvaranja poslednje povereničke kancelarije za alternativne sankcije u Novom Pazaru, da hoće da veruje da je do Nove godine moguće da se nađe rešenje, ali misli da nije realno da do toga dođe, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, ovaj štrajk advokata doneo je mnogo štete sprskom pravosuđu koje je u procesu reformi i koje, i bez toga, ima dovoljno velikih problema sa kojima treba da se bori.

"Sporno pitanje, za advokatsku komoru to su dva pitanja, a ja kažem da je to jedno pitanje - svakako nije, ne sme i ne treba da bude razlog za potpunu blokadu srpskog pravosuđa", navodi Selaković.

Ministar pravde podseća da advokati ne rade već gotovo šest meseci, s obzirom da su rad obustavili najpre na 15 dana u junu, u julu i avgustu su bile sudijske ferije, a od septembra ponovo je obustavljen rad advoakta u celoj Srbiji.

Advokatska komora Srbije saopštila je ranije danas da su pregovori stručnih timova AKS i Ministarstva pravde završeni potpunim neuspehom, tvrdeći da odgovornost za neuspeh pregovora snosi Ministarstvo.

U decembru je održano ukupno sedam sastanaka stručnih timova Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се