Читај ми!

Uručena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević", koje se dodeljuje za posebne poslovne i društvene rezultate u toku jedne kalendarske godine uručeno je u svečanoj sali Matice srpske ovogodišnjim laureatima na teritoriji južnobačkog okruga.

Među dobitnicima su i gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, prenosi Tanjug.

Vučević je to prestižno priznanje dobio kao lider gradske uprave, a za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu i Srbiji, dok je Grujiću povelja "Kapetan Miša Anastasijević" dodeljena za projekte u oblasti kulture i društvene odgovornosti.

Gradonačelnik Novog Sada je po završetku svečanosti u Matici srpskoj rekao da dobijanje takvog priznanja predstavlja veliku čast, ali i novi potsticaj za nastavak još zešćeg rada na promociji pravih vrednosti.

"Siguran sam da nas na putu poboljšanja svih aspkata života u Novom Sadu i Srbiji očekuju dosta prepreka i velikih izazova, ali sam isto tako siguran da ćemo izaći kao pobednici, a današnja nagrada samo potvrđuje da smo na pravom putu", rekao je Vučević.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" kao najbolja kompanija u Južnobačkom okrugu dobila je Kompanija "Sunoko" - MK Grupa, a kao najbolji preduzetnik u tom okrugu nagrađen je direktor "Rapid investa" iz Novog Sada Miodrag Lazarević.

Opština Bačka Palanka, odnosno njen predsednik Aleksabdar Đedovac, dobila je priznanje kao najbolja lokalna samouprava, a za najbolje malo preduzeće nagrađen je "Vulkan komerc". iz Srbobrana vlasnika Dragana Krnjetina.

Profesorka Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Anka Popović-Vranješ, nagrađena je kao naj žena Južnobačkog okruga, dok je "Poslovnost - LD", poslovna jedinica "Metalart Janković" iz Sremske Kamenice, čiji je direktor Čedo Janković nagrađeno za kvalitet usluga.

Predsednik Opštine Srbobran Zoran Mladenović primio je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje poslovnog ambijenta u regionu, a Gimnazija "Svetozar Marković" iz Novog Sada to priznanje je dobila za visoke domete u obrazovanju i vaspitanju mladih.

Direktor marketinga "Viktorija logistik" Novi Sad, Natalija Kurjak nagrađena je za doprinos razvoju marketinga i kulture komunikacije, za doprinos izgradnji privrednog ambijenta priznanje je dobio Zoran Pekez menadžer "Vojvodina metal klastera", a Vladimira Petrovački iz Erste banke u Novom Sadu nagrađena je kao najbankar južnobačkog regiona.

Zajednica "Zemlja živih" Eparhije Bačke dobila je priznanje za naj projekat - "Svetlo u tami i živo svedočanstvo života" koji prestavlja projekat borbe protiv bolesti zavisnosti.

Najbolji industrijalac Južnobačkog regiona je Spasoje Topalović iz "Topeksa" iz Bačke Palanke, dok je direktorka "Dnevnik - Poljoprivrednika" iz Novog Sada, Gordana Radović nagrađena za angažovano informisanje i promociju srpskog agrara, a za poslovnu viziju i nove tehnologije priznanje je dodeljeno kompaniji "Grinsoft".

Kompanija „Rapidex Trade“ Novi Sad, vlasnika Mirka Cvijića nagrađena je za raznovrsnost i tržišnu pozicioniranost, dok je za primenu evropskih vrednosti i standarda u bezbednosti Regiona priznanje "Miša Anastasijević" uručeno predsedniku Izvršnog saveta IPA - Internacionalne policijske asocijacije - Sekcije u Srbiji Miloradu Petkoviću.

Maturant gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i pronalazač, Stefan Velja, nagrađen je navedenim priznanjem za najbolje inovacije i kreativnost, dok je pomenutim priznanjem nagrađen i Atletski klub Vojvodina i to za tradiciju i kontinuitet sportskih rezultata.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Đuma Rašid Sejf Zajed Al Daheri nagrađen je priznanjem "Kapetan Miša Anastasijević" za negovanje prijateljskih veze i jačanje privredne saradnje Srbije i UAE, ali je bio sprečen da večeras primi to priznanje, koje će mu naknadno biti uručeno u ambasadi UAE u Beogradu.

U ime nagrađenih zahvalio se direktor Kompanije "Sunoko" Ljubiša Radenković koji je između ostalog rekao da priznanje predstavlja čast ali i veliku obavezu i istakao da će se svi nagrađeni truditi da opravdaju to što su dobili vredna priznanja.

"Sigurno smo svi mi u svojim delatnostima nailazili na veliki broj problema ali smo uložili maksimum truda da ih prebrodimo i to ne zbog dobijanja nagrada, već zbog želje da stvorimo nešto dobro za sebe i za društvenu zajednicu", rekao je Radenković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво