Dekan: Fakultet blokiraju nepoznate osobe

Uprava Filozofskog fakulteta nema nikakav kontakt sa osobama koje trenutno blokiraju tu ustanovu, kaže dekan Miloš Arsenijević. Nada se da će zgradu napustiti do petka. Semestar će, kaže, biti produžen, a više profesora je najavilo da će držati duple časove.

Filozofski fakultet u Beogradu blokiran je već više od šest nedelja. Savet fakulteta danas je apelovao da se zarad opšteg dobra blokada okonča najkasnije u četvrtak i da će se tako steći uslovi za nekakav dogovor, naravno u okviru onoga što zakon dozvoljava.

Dekan Miloš Arsenijević kaže za RTS da nema nikakvih aktivnosti u zgradi fakulteta zbog nepoznatih lica koji onesposobljavaju rad. Sa njima uprava nema nikakav kontakt i ne može da komunicira.

"Sa ovima koji su sada u zgradi ne možemo da komuniciramo, ne znamo ko su ti ljudi, oni su prosto upali kada je ona bila zatvorena. To su za nas nepoznati ljudi", kaže Arsenijević.

Kada su u pitanju raniji protesti i blokada, Arsenijević ističe da su sa njima bili u kontaktu.

"Kada je većini odeljenja rečeno da se blokada mora okončati, mi smo objavili kraj jer je to bila opšta volja. Mi to više ne možemo tretirati kao blokadu od strane studenata, već od starane nepoznatih", ističe dekan.

Dodaje da ne postoje više nikakvi zahtevi i da su ispunjeni svi oni koji su mogli zakonski da budu ostvareni.

Profesori će, kaže, nadoknaditi predavanja, a više njih je reklo da će držati duple časove

"Teško je to učiniti u malo vremena, pa ćemo morati da produžimo trajanje semestra, ali ćemo učiniti sve da se to uradi kako treba", zaključio je dekan.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво