Počeo međunarodni festival medija u Rovinju

Prvi međunarodni Festival medija u Rovinju okupio više od 1000 predstanvnika medija, među kojima je bilo oko 200 novinara.

Prvog dana festivala najveće interesovanje izazvao je panel na kome su prvi put zajedno na temu javnih servisa govorili direkotori RTS-a i HRT-a, Aleksandar Tijanić i Vanja Sutlić. Raspravljalo se o uticaju javnih servisa na društvo, o borbi s komercijalnim televizijama ali i o uplivu srpskog turbo folka na hrvatski medijski prostor. Direktori se nisu složili oko toga šta javne servise čeka u budućnosti. Sutilić smatra da će javni servisi dobiti bitku s komercijalnim televizijama.

"Onaj ko će, dakle, raspolagati vrednim sadržajem, ko će sačuvati istinu, uravnoteženost i verodostojnost, taj će na kraju pobediti, jer poplava žutila i svih mogućih upitnih vrednosti na kraju prirodno vodi nama",rekao je Vanja Sutlić.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić smatra da će lako paktiranje komercijalnih televizija sa političarima kao i obilje zabavnih sadržaja koje komercijalne televizije nude, ozbiljno ugroziti rad javnog servisa, tako da javne servise u narednih 10 godina očekuje težak period.

Odlična posećenost festivala iznenađenje je i za direktora festivala Tomislava Ricova koji kaže da su se ugledali na Kanski i Amsterdamski festival.

"Na tim festivalima sam video da postoji velika potreba prvo da se vidi jedan festival na kom će se sudionici upoznati sa najnovijim trendovima u svetu. Znači sad suradnja već postoji razmenjuju se televizijski programi, suvlasništva u print izdanjima i tako dalje ali nije postojalo ni jedno mesto gde se ljudi mogu okupiti i razmeniti iskustva.", kaže Ricov.

Vikend medija festival u Rovilju završava se sutra kada su na programu diskusije o budućnosti medijskih agencija, internet oglašavanje ali i digitalizacija svih medija koje očekuje sve zemlje u regionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво