Zemljotresi opet noćas u Priboju

Dva slabija zemljotresa u regionu Priboja registrovali su noćas oko dva sata aparati Seizmološkog zavoda.

Magnituda prvog zemljotresa zabeleženog u 1.53 časova bila je 2,8 stepena Rihterove skale, a sledećeg koji se osetio desetak minuta kasnije, tri stepepena po Rihterovoj skali. Potresi su uznemirili meštane, a materijalna šteta nije zabeležena.

U petak u 13 sati i 19 minuta aparati Seizmološkog zavoda registrovali su zemljotres čiji je epicentar, takođe, bio u regionu Priboja. Zemljotres je bio 3,4 stepena Rihterove skale odnosno pet stepeni Merkalijeve.

U Seizmološkom zavodu kažu da zemljotresi nisu neuobičajeni za taj region, i da ih je od početka ove godine bilo preko 40.

Poslednji jači zemljotres koji je stanovnicima u okolini Priboja naneo i materijalnu štetu dogodio se 1996.godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво