Читај ми!

Novo protestno okupljanje advokata

Advokatska komora Srbije održala protest opod nazivom "Minut do 12" na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Poručuju da će početi da rade tek kada budu ispunjeni svi njihovi zahtevi. Čekaju ponudu i spremni su da razgovaraju.

Advokati poručuju da nastavljaju proteste, ali i pregovore - i jedno i drugo, kako tvrde, zbog građana.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević kaže da je advokatura primetila da su na drastičan način povređeni ustav i zakon.

Prema njegovim rečima, šteta koja se čini građanima daleko prevazilazi štetu zbog protesta.

"Bili smo dužni da reagujemo i moramo otkloniti štetu koja će veoma brzo postati nenadoknadiva za ljudska prava", ističe Đorđević.

Advokati poručuju da ne brane tajkune, da nisu naterani na protest, već da se bore za svoja prava i prava građana. Izmene Zakona o javnom beležništvu i zakona o prometu nepokretnosti, o kojima se raspravlja u Skupštini, advokati smatraju mrvicama koje nisu dovoljne.

Predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović kaže da će advokati prestati da štrajkuju kada Tomislav Nikolić potpiše ukaz o zakonima koje smo tražili da se izmene.

O zahtevu da se porez umanji advokati će sa predstavnicima Ministarstava pravde i finansija razgovarati u četvrtak.

U Advokatskoj komori navode da o porezu već postoji saglasnost i da je to dobar početak za nastavak pregovora.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво