Novo protestno okupljanje advokata

Advokatska komora Srbije održala protest opod nazivom "Minut do 12" na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Poručuju da će početi da rade tek kada budu ispunjeni svi njihovi zahtevi. Čekaju ponudu i spremni su da razgovaraju.

Advokati poručuju da nastavljaju proteste, ali i pregovore - i jedno i drugo, kako tvrde, zbog građana.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević kaže da je advokatura primetila da su na drastičan način povređeni ustav i zakon.

Prema njegovim rečima, šteta koja se čini građanima daleko prevazilazi štetu zbog protesta.

"Bili smo dužni da reagujemo i moramo otkloniti štetu koja će veoma brzo postati nenadoknadiva za ljudska prava", ističe Đorđević.

Advokati poručuju da ne brane tajkune, da nisu naterani na protest, već da se bore za svoja prava i prava građana. Izmene Zakona o javnom beležništvu i zakona o prometu nepokretnosti, o kojima se raspravlja u Skupštini, advokati smatraju mrvicama koje nisu dovoljne.

Predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović kaže da će advokati prestati da štrajkuju kada Tomislav Nikolić potpiše ukaz o zakonima koje smo tražili da se izmene.

O zahtevu da se porez umanji advokati će sa predstavnicima Ministarstava pravde i finansija razgovarati u četvrtak.

U Advokatskoj komori navode da o porezu već postoji saglasnost i da je to dobar početak za nastavak pregovora.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 04. nov 2014, 19:13) - anonymous [neregistrovani]

www

tesko je se boriti protiv advokata.to su ljudi od pera i zakona.gubi drzava.ovde svako gleda svoju korist sto je i prirodno.

(utorak, 04. nov 2014, 18:52) - anonymousМиле [neregistrovani]

"Гуликоже"!

Шта више хоће ти адвокати?Услуге су им екстремно скупе,зарађују енормне хонораре.Колико кошта што напишу жалбу,тужбу,уговор?Да не говоримо колико наплаћују излазак на рочиште и услуге "одбране" а да при том ништа не гарантују.Не ретко новац узму од обје странке ,они никад не могу изгубити парницу!Увијек неко плати.

(utorak, 04. nov 2014, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

Advokati ne zele dobro Srbiji

Cilj im je da proizvedu politicku nestabilnost, da se i dalje bogate na siromasnom narodu Srbije i sprece uvodjenje notara koji su normalna tekovina u celokupnoj Evropi. Zasto drzava tolerise toliku bahatost advokata ?

(utorak, 04. nov 2014, 18:31) - anonymous [neregistrovani]

једна молба

Покушај са чињеницама и логичким мишљењем. Ради лакшег прегледа фактографије и разлога протеста преслушај скупштинско излагање посланице ДС Весне Мартиновић, која је адвокат. Истином против пропаганде. Овако постављена нотарска служба служи за пљачку буџета и грађана.

(utorak, 04. nov 2014, 17:06) - anonymous [neregistrovani]

Jedna molba

Koji je razlog bio otpocinjanja strajka advokata?
Licno ne mogu da se setim,ali mislim da to nije bilo nista u vezi notara,vec nesto u vezi placanja poreza!?
Problem sa notarima se pojavio cini mi se u toku "strajka"!

(utorak, 04. nov 2014, 16:40) - bozo [neregistrovani]

bozic

Danas je na štrajku advoakta pročitan i jedan ugovor koji su sačinili notari. Jedan od advoakta je lično kod notara prodao stan. Ona ministrova priča da sada notari odgovaraju za valjanost ugovora nije tačna, jer u notarskom ugovoru piše "Stranke odgovaraju za tačnost dokumenata bez obaveze javnog beležnika da lično proverava istu i prihvataju rizike i posledice ukoliko podaci u navedenoj dokumentacji nisu tačni" 

(utorak, 04. nov 2014, 15:52) - ekonomista [neregistrovani]

Podrška

Smatram da su advokati u pravu, i da će građani tek da osete paprene cene kod notara, dok će budžet biti u minusu desetine milona evra koji su do sada plaćani kao takse sudovima, a sada će sve ići notarima, koji će se neverovatno obogatiti za kratko vreme.

(utorak, 04. nov 2014, 15:43) - Saša [neregistrovani]

..

Kada će Ustavni sud konačno da se izjasni po Ustavnoj žalbi AKS i da svoje mišljenje, a vezano za čl. 67 Ustava Srbije gde stoji da pravo na sastavljanje svih vrsta ugovora iskljucivo imaju advokati!